Την είσοδο της στο χώρο του Fintech και των mobile πληρωμών ανακοίνωσε στη φετινή Mobile World Congress η Folli Follie δια μέσου της Qivos, του τεχνολογικού βραχίονα του ομίλου.

Συγκεκριμένα, μέσα στο έτος θα είναι δυνατή η αγορά πολυτελών κοσμημάτων πληρωμής, αρχικά μόνο στα Ελληνικά καταστήματα Folli Follie και Links of London.  Ο κάτοχός τους θα μπορεί να τα ενεργοποιεί μέσα από το κατάστημα και στη συνέχεια να πραγματοποιεί ανέπαφες πληρωμές με μια απλή κίνηση του χεριού.  Ο συντονισμός του έργου ανήκει στη Qivos ενώ σε αυτό συμμετέχει η Εθνική Τράπεζα αλλά και η Visa, που εγγυώνται την ασφάλεια των συναλλαγών.

Όπως μας εξήγησαν στελέχη της Qivos, τα κοσμήματα πληρωμής δεν διαφέρουν εμφανισιακά από τα υπόλοιπα που πωλούνται στα καταστήματα του ομίλου, με την ενσωμάτωση του NFC (Near Field Communication) τσιπ να έχει πραγματοποιηθεί εσωτερικά στο κόσμημα, χωρίς την ανάγκη φόρτισης και χωρίς να επηρεάζεται η λειτουργία από το μεταλλικό υλικό. Η έρευνα και ανάπτυξη σε ό,τι αφορά το σχεδιασμό, καθώς και η κατασκευή κάθε κοσμήματος, πραγματοποιούνται στις κεντρικές εγκαταστάσεις της Folli Follie στον Άγιο Στέφανο. 

qivos.jpg.259dace47037ff72e2ec0e92965473ba.jpg

Η σειρά των κοσμημάτων πληρωμής θα διατεθεί το δεύτερο εξάμηνο του έτους και θα περιλαμβάνει γυναικεία και ανδρικά δακτυλίδια και βραχιόλια, ενώ στα άμεσα σχέδια περιλαμβάνεται η ενσωμάτωση υπηρεσιών όπως η συλλογή και εξαργύρωση πόντων αγοράς προϊόντων μέσω προγραμμάτων επιβράβευσης. Κύριος στόχος είναι η απρόσκοπτη εμπειρία για τον καταναλωτή σε όλα τα στάδια, από την αγορά μέχρι την ενεργοποίηση του κοσμήματος ως μέσου πληρωμών, κάτι που θα πραγματοποιείται μέσα από το κατάστημα και μέσα σε λίγα λεπτά.

Με δηλώσεις του, ο Βαγγέλης Καραλής, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Qivos, αναφέρει: «Πεπεισμένοι ότι η καινοτομία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη διεύρυνση των επιλογών και την ευκολία χρήσης, προτείναμε, επενδύουμε και συμμετέχουμε στην ανάπτυξη της πρώτης επώνυμης σειράς κοσμημάτων πληρωμών. Σήμερα οι ηλεκτρονικές συναλλαγές αποτελούν σταθερή επιλογή όλων εκείνων που επιζητούν ταχύτητα, ασφάλεια και ευκολία. Παράλληλα, εξελίσσονται σε μια ολοένα και πιο απλοποιημένη διαδικασία, που τείνει να περνά σχεδόν απαρατήρητη, συγκλίνοντας με άλλες εφαρμογές όπως είναι η συλλογή και εξαργύρωση πόντων σε προγράμματα επιβράβευσης. Αυτήν την εμπειρία θέλουμε να προσφέρουμε με τα κοσμήματα πληρωμών, συνδυάζοντας τεχνολογία, λειτουργικότητα και ντιζάιν. Παράλληλα, αναπτύσσουμε μια πρωτοποριακή διαδικασία άμεσης ενεργοποίησης, έτσι ώστε όποιος επιλέγει ένα κόσμημα πληρωμών να μπορεί να το χρησιμοποιήσει από τη στιγμή που το αγοράζει».

 

 

  • Like 1