Σύμφωνα με δεδομένα που συνέλεξε η εταιρεία Strategy Analytics, οι αποστολές της  συγκεκριμένης κατηγορίας συσκευών έφτασαν τις 14 εκατομμύρια το τρίτο τρίμηνο της χρονιάς.

Το αρκετά μεγάλο νούμερο ισοδυναμεί με ανάπτυξη 42% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Όπως αναμενόταν, η Apple κυριαρχεί στην αγορά με ποσοστό 47,9% καθώς οι αποστολές των μοντέλων Apple Watch έφτασαν τις 6,8 εκατομμύρια μονάδες.

Στη δεύτερη θέση αλλά από απόσταση βρίσκεται η Samsung, με αποστολές που έφτασαν τις 1,9 εκατομμύρια μονάδες και ποσοστό 13,4% στην αγορά. Η Νοτιοκορεάτικη εταιρεία πάντως είχε την υψηλότερη ανάπτυξη από έτος σε έτος στις αποστολές συσκευών smartwatch που έφτασε το 73%.

Η Fitbit, που εξαγοράστηκε πρόσφατα από την Google, βρίσκεται στη τρίτη θέση της κατάταξης με ποσοστό 11,3% και αποστολές 1,6 εκατομμυρίων μονάδων.

123.png.2f60653223436792dd8ce0279ea6c62f.png

Αναμένεται μελλοντικά να δούμε πως η Google θα εκμεταλλευτεί την Fitbit και αν θα καταφέρει να αυξήσει το ποσοστό της στην αγορά. Ενδιαφέρον επίσης θα έχει να δούμε αν η Samsung θα συνεχίσει με τους ίδιους ρυθμούς ανάπτυξης. Για την ώρα πάντως, καμία από τις δύο εταιρείες δεν φαίνεται να αποτελεί απειλή για την Apple.

GSMArena