Χάρη σε βελτιωμένη τεχνολογία ηλιακής φόρτισης, απαιτείται έκθεση στον ήλιο για τουλάχιστον 3 ώρες.

Τη νέα της σειρά Instinct 2 αποκάλυψε η Garmin, με την υπόσχεση απεριόριστης αυτονομίαςς χάρη σε βελτιωμένη τεχνολογία ηλιακής φόρτισης, η οποία όμως έρχεται με κάποιες υποσημειώσεις. Αρχικά υπάρχει επιλογή μεταξύ δύο μεγεθών, το βασικό έχει διάμετρο 45 χιλ. και τα Instinct 2S έχουν διάμετρο 40 χιλ., αλλά αυτό δεν είναι όλη η ιστορία.

Πέρα από την επιλογή μεγέθους, υπάρχει και η επιλογή ηλιακού και μη-ηλιακού μοντέλου. Επιπλέον, υπάρχουν και υπο-μοντέλα που απευθύνονται τόσο σε απλούς χρήστες, όσο και σε επαγγελματίες. Όσον αφορά τα χρώματα, υπάρχουν 240 πιθανοί συνδυασμοί.

Instinct-2-series.jpg

Η Garmin Instinct 2 σειρά φέρνει βελτίωση στην ανάλυση οθόνης στα 176x176 px, σε σύγκριση με τα 128x128 px του προκατόχου του, διατηρώντας το ίδιο μέγεθος οθόνης σε όλα τα μοντέλα της. Η νέα σειρά διατηρεί την μονοχρωματική LCD οθόνη για αναγνωσιμότητα και μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας, με την μεγαλύτερη ανάλυση να βοηθάει σημαντικά στις διάφορες λειτουργίες του smartwatch.

garmin-connect-iq.jpg

Το Garmin Connect IQ store επιτρέπει τη λήψη εφαρμογών και widgets για εξατομίκευση της εμπειρίας, αναλόγως τις ανάγκες του χρήστη. Η εταιρεία χρησιμοποιεί υλικό και λογισμικό από άλλες σειρές προϊόντων της, που περιλαμβάνει τα νέα ηλιακά πάνελ και τον αισθητήρα καρδιακών παλμών.

Τα smartwatch έρχονται εξοπλισμένα με δορυφορικό εντοπισμό θέσης (GPS, GLONASS και Galileo), μαζί με αισθητήρες υψόμετρου, βαρόμετρου, πυξίδας και θερμοκρασίας, ενώ όπως είναι αναμενόμενο, υπάρχει και ένας οπτικός αισθητήρας καρδιακού ρυθμού και κορεσμού αίματος-οξυγόνου.

Επιπλέον, υπάρχει συνδεσιμότητα με Bluetooth και ANT+, επιτρέποντας την ανάγνωση δεδομένων από άλλους αισθητήρες και την αποστολή τους. Εφικτή είναι και η σύνδεση για λήψη ειδοποιήσεων από iOS και Android smartwatch.

Instinct-2-series-features.jpg

Όσον αφορά την πολυπόθητη «ατελείωτη αυτονομία», κάτι τέτοιο ισχύει στην αγορά του Garmin Instinct 2 Solar, που φορτίζει μέσω των ηλιακών πάνελ που ενσωματώνει. Για την φόρτιση βέβαια απαιτείται έκθεση στον ήλιο για τουλάχιστον 3 ώρες σε συνθήκες 50,000 lux. Τα μοντέλα 45 χιλ. μπορούν να λειτουργούν ασταμάτητα στη smartwatch λειτουργία, ενώ τα μοντέλα 40 χιλ. στη λειτουργία εξοικονόμησης μπαταρίας. Άξιο αναφοράς είναι πως η λειτουργία Garmin Pay είναι διαθέσιμη μόνο στα Solar μοντέλα.

Ακολουθεί αναλυτικός πίνακας με την αυτονομία που προσφέρει κάθε μοντέλο.

garmin-solar-duration.PNG

Μαζί με τα βασικά μοντέλα, υπάρχουν και κάποια ιδιαίτερα, όπως το Tactical Edition που προορίζεται για προσωπικό στρατού και περιλαμβάνει Kill Switch λειτουργία (διαγράφοντας όλα τα δεδομένα), Stealth Mode, συμβατότητα με γυαλιά νυχτερινής όρασης και άλλες λειτουργίες. Άλλες ειδικές εκδόσεις είναι οι dēzl edition για επαγγελματίες οδηγούς φορτηγών και η Surf Edition για φίλους των θαλάσσιων σπορ.

Τέλος, η τιμή της σειράς Garmin Instinct 2 ξεκινάει από $350.

  • Like 1