Με πολύ προσιτή τιμή, λιτό σχεδιασμό και ικανοποιητική αυτονομία μπαταρίας, είναι μια πρόταση που ίσως περάσει τα... σύνορα της Κίνας.

Το Redmi Watch είναι το πρώτο smartwatch της θυγατρικής εταιρείας της Xiaomi, το οποίο κυκλοφόρησε από την 1η Δεκεμβρίου στην αγορά της Κίνας.

Διαθέτει οθόνη LCD μεγέθους 1.4" με ανάλυση 320x320. Επιπλέον, περιλαμβάνει μπαταρία 230mAh, η οποία αναφέρεται πως θα αντέχει έως 7 ημέρες με κανονική χρήση ενώ χρησιμοποιώντας το power saving mode, μπορεί να φτάσει τις 12 ημέρες. Η φόρτισή της διαρκεί περίπου 2 ώρες.

Στην δεξιά του πλευρά, βρίσκεται το μοναδικό πλήκτρο που διαθέτει στο σώμα του, το οποίο ζυγίζει 35g και έχει πάχος 10.9mm. Σχεδιαστικά, δεν διαφέρει πολύ από το Xiaomi Amazfit Bip, πέρα από το σχήμα του πλήκτρου, κρατώντας τον σχεδιασμό λιτό και διακριτικό. Διατίθεται σε τριά χρώματα σώματος (μαύρο, λευκό, μπλε) και από λουράκια, προσφέρονται πέντε επιλογές χρώματος: μαύρο, λευκό, μπλε, ροζ και πράσινο.  

redmi-watch-trio-872x675.jpgredmi_watch.0.jpg 

Είναι επίσης εξοπλισμένο με Bluetooth 5.0, NFC, αισθητήρα καρδιακών παλμών, δυνατότητα παρακολούθησης ύπνου όπως και διάφορες λειτουργίες άθλησης. Μάλιστα, είναι αδιάβροχο σε βάθος έως και 50 μέτρων (σε γλυκό νερό). Σε πιο γενικές λειτουργίες, έχει ξυπνητήρι, χρονόμετρο, φακό, πυξίδα, ειδοποιήσεις κλήσεων/SMS, υπενθύμιση άσκησης και ειδοποίηση ανίχνευσης ασυνήθιστα υψηλών καρδιακών παλμών. Από πλευράς συμβατότητας, λειτουργεί με κινητά Android ή iOS. 

Η τιμή του ορίζεται στα 299 CNY, το οποίο μεταφράζεται σε περίπου 38€ - όμως κυκλοφορεί μονάχα στην Κίνα, τουλάχιστον μέχρι νεοτέρας, οπότε τα 38€ είναι μια απλή μετατροπή νομίσματος και όχι κάτι επίσημο.

Μια πρόσφατη ανακάλυψη από το XDA Developers αναφέρεται στην ύπαρξη ενός "Xiaomi Mi Watch Lite", το οποίο δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί, οπότε δεν είναι απίθανο να σχετίζονται τα δύο ρολόγια και να δούμε κυκλοφορία σε παγκόσμιο επίπεδο.

  • Like 2