Στη CES 2022 κα τον εκθεσιακό χώρο της Quantum Operation, startup με έδρα το Τόκιο, είδαμε τον πρώτο μη παρεμβατικό μετρητή γλυκόζης παγκοσμίως, με τη μορφή συσκευής που φοριέται στον καρπό, ικανή να παρακολουθεί διαρκώς τα επίπεδα της γλυκόζης.

2_quantum.jpg.5f456ce023c2fdf2e986a975c0c46dc9.jpg Η συσκευή αυτή, βασισμένη στην πατενταρισμένη τεχνολογία φασματικής ώστε να καταγράφει με ακρίβεια τη γλυκόζη στο αίμα του χρήστη μέσω της επιδερμίδας, εξαλείφει την ανάγκη -και τον πόνο- της καθημερινής χρήσης βελόνας για τους διαβητικούς. Η εταιρία προσθέτει επίσης μια νέα λειτουργία στη συσκευή ώστε αυτή να παρακολουθεί τις μεταβολές στα επίπεδα της γλυκόζης πριν και μετά το γεύμα, ενός σημαντικού δείκτη που επιτρέπει στους διαβητικούς να παρακολουθούν τις διακυμάνσεις αυτές, ώστε να αποτρέπουν επιδείνωση της νόσου. Η Quantum Operation’s technology κέρδισε στη CES 2022 Βραβείο Καινοτομίας στην κατηγορία «Υγεία και Ευεξία». 

Η μη παρεμβατική, διαρκής παρακολούθηση, καθίσταται εφικτή χάρη στις τεχνολογίες που έχει αναπτύξει η Quantum Operation και περιλαμβάνουν καινοτόμα φασματογραφικά υλικά, ένα εξ αυτών σχεδιασμένο να εκπέμπει βέλτιστο φάσμα και ένα δεύτερο με εξαιρετική δυνατότητα καταγραφής των στοχευμένων φασμάτων, σε συνδυασμό με ένα πρωτοποριακό λογισμικό το οποίο αντλεί αποτελεσματικά τα επίμαχα δεδομένα, ακυρώνοντας το θόρυβο. Οι τεχνολογίες αυτές μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την καταγραφεί όλων των ζωτικών ενδείξεων, από τους καρδιακούς σφυγμούς μέχρι τον κορεσμό του οξυγόνου (SPO2). Έτσι, αξιοποιώντας αυτές τις τεχνολογίες, οι εταιρίες παροχής υπηρεσιών υγείας μπορούν να συλλέγουν ακριβή δεδομένα ώστε να παρέχουν καλύτερες λύσεις για τον έλεγχο και τη διαχείριση της νόσου. 

Τα κύρια χαρακτηριστικά του νέου wearable της Quantum είναι τα παρακάτω: 

  • Μη παρεμβατική, ακριβής και διαρκής παρακολούθηση των επιπέδων της γλυκόζης 
  • Παρακολούθηση της μεταβολής των επιπέδων της γλυκόζης πριν και μετά το γεύμα
  • Επιτρέπει στους παρόχους υπηρεσιών υγείας την εξ αποστάσεως παρακολούθηση των νόσων 
  • Μπορεί να χρησιμεύσει ως αποτελεσματικό εργαλείο συλλογής συνολικών δεδομένων

 

  • Like 34