Η κινεζική εταιρεία Mobvoi, η οποία προσανατολίζεται στις πλατφόρμες ΑΙ και την κατασκευή "έξυπνων" ρολογιών, παρουσίασε το νέο της δημιούργημα, Ticwatch 2 3G, η λιανική τιμή του οποίου θα ξεκινά από τα $200.

Η συσκευή σχεδιάστηκε από τον Σκανδιναβό Miko Nenonen (Nest, Nokia) και έρχεται με αλουμινένιο ή ατσάλινο κάσωμα, οθόνη 1.4" AMOLED, δυνατότητα ταχύτατης ασύρματης φόρτισης, GPS, παλμογράφο και κρύσταλλο από ζαφείρι - στα ακριβότερα μοντέλα. Συνοδεύεται από λουράκι σιλικόνης, δερμάτινο ή μεταλλικό μπρασελέ και στο πλαϊνό μέρος της κάσας υπάρχει μία ειδική λωρίδα ελέγχου (Tickle Strip), με την οποία ο χρήστης μπορεί να διαχειριστεί τις εφαρμογές, μετακινώντας ανάλογα το δάκτυλο του.

 

Στο λειτουργικό Ticwear 4.0 που χρησιμοποιεί, ενσωματώνεται μία εξελιγμένη μηχανή αναζήτησης, η οποία ενεργοποιείται με τη χρήση φωνητικών εντολών, ενώ ταυτόχρονα διατηρείται η μέγιστη δυνατή συμβατότητα με τις υπάρχουσες Android εφαρμογές για smartwatches.

 

Στην Κίνα, η μηχανή αναζήτησης της Mobvoi είναι διαθέσιμες για όλες τις Android Wear συσκευές (αντί του Google Voice), ενώ η εταιρεία ετοιμάζεται σύντομα να ενεργοποιήσει και μία πλατφόρμα ανέπαφων πληρωμών μέσω NFC - εν ονόματι Ticpay - σε συνεργασία με τις κινεζικές OT και China UnionPay.

 

Τώρα, αν σας ενδιαφέρει να επενδύσετε στην αγορά του Ticwatch 2, η Mobvoi σκοπεύει να διαθέσει προς πώληση μία "International" έκδοση του μοντέλου μέσα στο καλοκαίρι.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα κομμάτι του μετοχικού κεφαλαίου της κινεζικής εταιρείας ανήκει στην Google.

 

Link.png Site: Wareable