Τρία χρόνια μετά την κυκλοφορία του ScanWatch, η Withings παρουσίασε τον διάδοχο του που έχει την ονομασία ScanWatch 2. Παράλληλα, η εταιρεία ανακοίνωσε και το ScanWatch Light, μία αρκετά πιο προσιτή έκδοση.

Το νέο ScanWatch 2 δεν αποτελεί μία απλή ενημέρωση, αλλά μία ουσιαστική αναβάθμιση που περιλαμβάνει έναν ιδιαίτερα χρήσιμο αισθητήρα θερμοκρασίας, ο οποίος σύμφωνα με την εταιρεία θα μπορούσε να εντοπίσει τα πρώτα σημάδια κάποιας ασθένειας ή μόλυνσης. Και οι υπόλοιπο αισθητήρες της συσκευής έχουν βελτιωθεί, με στόχο, όπως λέει η εταιρεία, να προσφέρουν ακόμα μεγαλύτερη ακρίβεια αλλά και καλύτερη ενεργειακή αποδοτικότητα για αυξημένη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

image.jpeg.7c2c7e26af2fd9d075dc0e7c0819acfb.jpeg

Μία ακόμα προσθήκη είναι ότι οι γυναίκες μπορούν πλέον να παρακολουθούν τον εμμηνορροϊκό κύκλο τους από την άνεση του καρπού τους αφού πρώτα εισάγουν συγκεκριμένα δεδομένα στη συσκευή. Μετά από μερικούς μήνες, η συσκευή θα μπορεί να κάνει εκτιμήσεις ωστόσο το εκπληκτικό στη συγκεκριμένη περίπτωση, και σε αντίθεση με όσα πιστεύαμε μέχρι σήμερα, αυτές οι εκτιμήσεις από τη συγκεκριμένη συσκευή δεν πραγματοποιούνται με τη βοήθεια του αισθητήρα παρακολούθησης της θερμοκρασίας. Όπως και να έχει, αποτελεί μία χρήσιμη προσθήκη για πολλές γυναίκες.

Με την πρώτη ματιά, δεν φαίνεται να έχουν αλλάξει και πολλά πράγματα όσον αφορά τη σχεδίαση της κάσας ή του καντράν, με τις ίδιες επιλογές, όσον αφορά τη σχεδίαση και την αισθητική ή το λογισμικό και τις προσόψεις να μοιάζουν σαν να προέρχονται απευθείας από την πρώτη γενιά. Το ScanWatch 2 θα διατεθεί σε εκδόσεις με κάσα από ανοξείδωτο ατσάλι 38 mm και 42 mm και με δυνατότητα επιλογής μεταξύ μίας παχιάς ή λεπτής στεφάνης (σε συνδυασμό με αντίστοιχες παχιές ή λεπτότερες ωτίδες). Επίσης, στις εκδόσεις σε ροζ χρυσό, όπως και παλαιότερα, υπάρχει ένας συνδυασμός για το καντράν και το λουράκι σε χρώμα πέτρας ή σκούρου μπλε.

Για να πούμε και του στραβού το δίκιο, δεν υπάρχουν και πολλά πράγματα που θα μπορούσε να κάνει η Withings με το ScanWatch 2 σε σύγκριση με τη προηγούμενη έκδοση. Με λίγα λόγια, όσον αφορά την έλλειψη πολλών νέων χαρακτηριστικών, δεν φταίει η Withings που η προηγούμενη έκδοση του έξυπνου ρολογιού της ήταν τόσο… καλή (μέχρι και δυνατότητα ηλεκτροκαρδιογραφήματος έχει).  Μην ξεχνάμε τους κομψούς αναλογικούς και ψηφιακούς δείκτες, το βάθος και την ποιότητα της παρακολούθησης και τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας που φτάνει τον έναν μήνα. Και δεν πρέπει να παραλείψουμε και το Health Mate, το οποίο στην κλάση του παραμένει μία από τις καλύτερες πλατφόρμες υγείας και φυσικής κατάστασης στον κόσμο. 

image.jpeg.2d152aede0e2222356450eae33c14e8c.jpeg

Το ScanWatch Light, η δεύτερη συσκευή που ανακοίνωσε η Withings, είναι στην ουσία ένα πρώτης γενιάς ScanWatch από το οποίο έχει αφαιρέσει αρκετές δυνατότητες. Αν και υπάρχει βασική παρακολούθηση δραστηριότητας, ύπνου και καρδιακού ρυθμού, δεν υπάρχει δυνατότητα πραγματοποίησης ηλεκτροκαρδιογραφήματος (ECG), δεν υπάρχει οξύμετρο (μέτρηση SpO2) ή δυνατότητα παρακολούθησης της θερμοκρασίας. Το hardware επίσης έχει υποβαθμιστεί, με το κρύσταλλο ζαφείρι (Sapphire Glass) να αντικαθίσταται από Gorilla Glass και ένα λιγότερο ακριβές επιταχυνσιόμετρο. Λαμβάνοντας υπόψη τις αντίστοιχες τιμές τους, είναι μάλλον καλύτερο να επενδύσετε σε ένα ScanWatch πρώτης γενιάς. Τόσο το ScanWatch 2 όσο και το ScanWatch Light είναι ήδη διαθέσιμα για προπαραγγελία και οι αποστολές τους αναμένεται να ξεκινήσουν από τον Οκτώβριο. Οι τιμές για το ScanWatch 2 ξεκινούν από $349,95 για το μοντέλο 38 χιλιοστών ενώ οι τιμές για το πιο προσιτό ScanWatch Light ξεκινούν από τα $249,95 στις ΗΠΑ.