Η Nortel ενισχύει την εφαρμογή νέων τεχνολογιών στην Πάτμο, αναπτύσσοντας ασύρματες ευρυζωνικές υποδομές και υπηρεσίες πρόσβασης στο Διαδίκτυο, τόσο σε εξωτερικούς [Hot zones], όσο και σε εσωτερικούς χώρους [Hotspots]. Υπό την καθοδήγηση των διακεκριμένων καθηγητών Νικόλα Νεγρεπόντε και Μιχάλη Μπλέτσα του Πανεπιστημίου MIT των ΗΠΑ, στο νησί του νοτιοανατολικού Αιγαίου θα λειτουργεί σύντομα το πρώτο ασύρματο δίκτυο τεχνολογίας Wireless Mesh της Nortel, το οποίο θα παρέχει τη δυνατότητα σε κατοίκους, δημόσιους φορείς, επιχειρήσεις και επισκέπτες του νησιού να απολαμβάνουν γρήγορη και ελεύθερη ευρυζωνική πρόσβαση στο Διαδίκτυο.

 

Το δίκτυο θα διαθέτει αρχικά 8 κόμβους κορμού, ασύρματα διασυνδεδεμένους μεταξύ τους με Νortel Wireless Bridge 7230, καθώς και 50 κόμβους ασύρματης πρόσβασης Νortel WP7220 και WP7215, καλύπτοντας γεωγραφικά το μεγαλύτερο μέρος του νησιού. Το έργο υλοποιείται μέσω του τοπικού παρόχου υπηρεσιών Internet 12net.

 

Από την πλευρά του ΜΙΤ, ο Δρ. Νικόλας Νεγρεπόντε, Chairman Emeritus του MIT Media Lab,τόνισε: "Μας δίνεται η ευκαιρία να προωθήσουμε τη χρήση της ευρυζωνικότητας στην Πάτμο αλλά και στα μικρά γειτονικά νησιά, με τις πραγματικά καινοτόμες λύσεις της Nortel."

 

Ο Δρ. Μιχάλης Μπλέτσας, Director of Computing του MIT Media Lab, δήλωσε: "Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που μετά από δεκαετίες συνεχούς υποστήριξης των προσπαθειών μας από την Nortel, η υποστήριξή της επεκτείνεται και στην Ελλάδα μέσω της UniNortel. Με χαροποιεί ακόμα περισσότερο το γεγονός ότι θα χρησιμοποιήσουμε το Wireless Mesh Network της Nortel, στην ανάπτυξη του οποίου είχαμε ενεργή άναμειξη στο Media Lab".

 

Η UniNortel είναι υπεύθυνη για τη σχεδίαση, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία του δικτύου σε συνεργασία με την τοπική ομάδα της 12net. Όπως δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της UniNortel, κ. Κωστής Σταυρόπουλος, "Το έργο βρίσκεται ήδη στην τελική φάση και η διάθεση των υπηρεσιών αναμένεται το προσεχές καλοκαίρι. Η λύση είναι ιδανική για περιπτώσεις όπου απαιτείται κάλυψη Wi-Fi σε εκτεταμένη περιοχή, αλλά η δημιουργία δομημένης καλωδίωσης LAN στα σημεία εγκατάστασης των access points είναι δύσκολη και οικονομικά ασύμφορη".

 

Η Νortel είναι πρωτοπόρα στην τεχνολογία Wireless Mesh Network, καθώς έχει υλοποιήσει τα μεγαλύτερης κλίμακας ασύρματα δίκτυα Wi-Fi στον κόσμο, μεταξύ των οποίων της Golden Telecom στη Ρωσία και της πόλης της Ταιπέι στην Ταιβάν, με δεκάδες χιλιάδες APs σε λειτουργία.

 

Η UniNortel, εταιρεία του Ομίλου Info-Quest, ως αποκλειστικός αντιπρόσωπος των τηλεπικοινωνιακών και δικτυακών λύσεων της Nortel στην Ελλάδα και στην Κύπρο, προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες και λύσεις, η δυναμική των οποίων αναδεικνύει την επιχειρησιακή αξία της τεχνολογικής επένδυσης για κάθε επιχείρηση.

 

Source.png Πηγή: UniNortel

Source.png Πηγή: e-pcmag.gr