Η WiFi Alliance ανακοίνωσε ένα νέο WiFi standard που έχει την ονομασία WiFi 802.11ah ή αλλιώς “HaLow”. Οι συσκευές που θα κάνουν χρήση του νέου προτύπου θα λειτουργούν στην μπάντα των 900MHz, που προσφέρει διπλάσια εμβέλεια από το σημερινό πρότυπο 2,4GHz, χαμηλότερη κατανάλωση και μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στο να διεισδύει σε τοίχους.

Για τους παραπάνω λόγους, το νέο πρότυπο αναμένεται να αποτελέσει βασικό χαρακτηριστικό νέων συνδεδεμένων οικιακών συσκευών, συσκευών IoT (Internet of Things) κ.ά

 

Σύμφωνα με την WiFi Alliance, το HaLow πρόκειται να “υιοθετήσει τα υπάρχοντα πρωτόκολλα WiFi” όπως την συνδεσιμότητα IP, κάτι που σημαίνει ότι θα διατηρήσουν την WiFi-grade ασφάλεια και την διαλειτουργικότητα που γνωρίζαμε έως σήμερα. Επίσης ανακοίνωσε, ότι πολλά νέα προϊόντα όπως routers, που θα κάνουν χρήση του νέου πρότυπου θα λειτουργούν και στις μπάντες 2.4GHz και 5GHz.

 

Το νέο πρότυπο θα ενεργοποιήσει ποικιλία νέων και ενεργειακά αποδοτικότερων συσκευών, για το έξυπνο σπίτι, το συνδεδεμένο αυτοκίνητο, καθώς και για βιομηχανίες, το λιανικό εμπόριο κ.ά.

 

Link.png Site: Engadget