Σε περισσότερους από 5.000 υπολογίζονται οι Ελληνες και ξένοι που βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας και χρησιμοποιούν κάθε μήνα τα τρία σημεία που προσφέρουν δωρεάν ασύρματη και γρήγορη πρόσβαση στο Διαδίκτυο (WiFi hotspot) και έχουν δημιουργηθεί από την Ειδική Γραμματεία Ψηφιακού Σχεδιασμού.

 

Αυτή τη στιγμή, τα εν λόγω σημεία βρίσκονται στην πλατεία Συντάγματος, στο Θησείο και στην πλατεία Κοτζιά, ενώ πρόσφατα προστέθηκε και ένα τέταρτο στο Εθνικό Ιδρυμα Ερευνών (Βασ. Κωνσταντίνου 48, απέναντι από τη στάση μετρό «Ευαγγελισμός»). Η θετική πορεία των τριών πρώτων σημείων έχει οδηγήσει τους ιθύνοντες της Ειδικής Γραμματείας Ψηφιακού Σχεδιασμού να προωθήσουν τάχιστα τη δημιουργία αντίστοιχων WiFi hotspots σε περίπου 100 ακόμη σημεία σε ολόκληρη την Ελλάδα.

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια ενημερωτικής ημερίδας του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης από τον επίκουρο καθηγητή του ΕΜΠ, Νεκτάριο Κοζύρη, το 2007 υπήρξε μία σημαντική αύξηση του αριθμού των συνδέσεων στα 3 WiFi hotspots της Αθήνας. Ο υψηλότερος αριθμός συνδέσεων σε μηνιαία βάση ήταν τον Σεπτέμβριο, που έφθασε στις 5.372 (από 3.081 τον αντίστοιχο μήνα του 2006), ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι και κατά τον Ιανουάριο του 2008, η επίδοση ξεπέρασε τις 5.300, μία ένδειξη ότι υπάρχει ενδιαφέρον. Το πιο σημαντικό στοιχείο είναι, όμως, ότι το τελευταίο εξάμηνο οι νέοι χρήστες ξεπερνούν τους 1.000 σε μηνιαία βάση και οι ρυθμοί είναι αυξητικοί. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι για τη σύνδεση το μόνο που απαιτείται είναι ένας φορητός υπολογιστής με δυνατότητα σύνδεσης σε ασύρματο τοπικό δίκτυο (WLAN). Επίσης, η σύνδεση είναι εφικτή και μέσω κινητού τηλεφώνου, με τη σχετική δυνατότητα.

 

Source.png Πηγή: Του Δημήτρη Μαλλά από την 'Ημερησία'