Στη Νέα Υόρκη εγκαταστάθηκαν οι πρώτοι δημόσιοι «σταθμοί» που προσφέρουν δωρεάν WiFi και ονομάζονται Links. Βρίσκονται στη Third Avenue και προσφέρουν ταχύτητες μέχρι και 300Mbps.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η προαναφερθείσα ταχύτητα είναι κατά 30 φορές μεγαλύτερη από τη μέση ταχύτητα internet που διαθέτουν οι μισοί Αμερικανοί πολίτες. Τις υψηλές αυτές ταχύτητες επιβεβαιώνουν και εργαζόμενοι του Engadget, του Verge και του Gizmodo που δοκίμασαν την υπηρεσία.

 

Η LinkNYC εξαγοράστηκε τον περασμένο Ιούνιο από μια κοινοπραξία, της οποίας ηγείται το Sidewalk Labs της Google. Η εγκατάσταση των Links ξεκίνησε τον περασμένο μήνα, ωστόσο η λειτουργία τους, η οποία μάλιστα βρίσκεται σε beta στάδιο, ξεκίνησε μόλις σήμερα.

 

Προς το παρόν υπάρχουν 4 Links στη Third Avenue, τα οποία εκτείνονται από τον 15ο μέχρι τον 19ο δρόμο. Πέρα από το δωρεάν WiFi διαθέτουν δύο θύρες USB για φόρτιση συσκευών, καθώς και ένα tablet, το οποίο μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι πολίτες για πρόσβαση στους χάρτες και στο διαδίκτυο. Επιπλέον, όσοι χρήστες διαθέτουν ακουστικά με ενσωματωμένο μικρόφωνο, μπορούν να πραγματοποιήσουν τηλεφωνικές κλήσεις χωρίς χρέωση.

 

Σύμφωνα με το Engadget, το WiFi των Links έχει εμβέλεια 45 μέτρα. Το πλάνο περιλαμβάνει εγκατάσταση 500 συνολικά Links, τα οποία θα διαθέτουν διαφημίσεις, σε όλη την έκταση της πόλης μέχρι τα μέσα του ερχόμενου Ιουλίου. Ο τελικός στόχος για τα επόμενα χρόνια είναι να έχουν εγκατασταθεί συνολικά 7.500 Links.

 

 

Link.png Site: TheNextWeb