Οι λύσεις για απευθείας ασύρματη μετάδοση περιεχομένου μεταξύ συσκευών χωρίς την ανάγκη ύπαρξης κάποιου ασύρματου router/hotspot αυξάνονται τα τελευταία χρόνια. Η τεχνολογία AirPlay της Apple έχει ήδη δημιουργήσει αίσθηση αν και υποστηρίζεται μέχρι στιγμής εκτός από τις iOS συσκευές, από ένα πολύ μικρό αριθμό συσκευών.

 

Το πρόβλημα αυτό δε φαίνεται να ισχύει για δύο άλλα πρότυπα, το DLNA και το WiFi direct όπου με τη σημερινή κοινή τους ανακοίνωση αναμένεται να αποκτήσουν σημαντικό προβάδισμα στην αγορά. Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, το DLNA (Digital Network Alliance) θα υποστηρίξει το WiFi Direct πρότυπο κάτι που σημαίνει ότι για την ασύρματη αποστολή περιεχομένου (βίντεο, φωτογραφίες, μουσική) μεταξύ gadgets με υποστήριξη των δύο προτύπων, δε θα χρειάζεται η παρουσία κάποιου τοπικού ασύρματου δικτύου.

 

wifidirect.jpg

 

Επιπλέον μόνο ένα από τα δύο πρότυπα χρειάζεται να αναβαθμιστεί αφού τα gadgets με υποστήριξη WiFi Direct ήδη είναι σε θέση να επικοινωνήσουν απευθείας χωρίς την ανάγκη ασύρματου δικτύου, κάτι που δεν θα δημιουργεί πρόβλημα στο DLNA streaming.

 

Link.png Site: Δελτίο Τύπου

Link.png Site: The Verge

Video Video: Πως δουλεύει το WiFi Direct