Ανακοινώθηκε από τον οργανισμό Wi-Fi Alliance, τον μη κερδοσκοπικού οργανισμού που έχει αναλάβει την προώθηση της συγκεκριμένης ασύρματης τεχνολογίας, το νέο πρόγραμμα πιστοποιήσης συσκευών, το οποίο υπόσχεται έως και τριπλάσιες ταχύτητες μετάδοσης.

Από εδώ και πέρα, οι συσκευές και τα ρούτερ που θα επιθυμούν να αποκτήσουν την πιστοποίηση του οργανισμού οφείλουν να συμμορφωθούν με τις προδιαγραφές του προγράμματος, το οποίο επιβάλλει την χρήση καναλιών μεγαλύτερου εύρους, την δυνατότητα "spacial streaming" για παράλληλη αποστολή κωδικοποιημένων δεδομένων και τη χρήση της τεχνολογίας MU-MIMO, μέσω της οποίας μπορούν να μεταφερθούν περισσότερα δεδομένα - με υψηλότερες ταχύτητες - σε πολλαπλές συσκευές.

 

Μέχρι σήμερα, τα περισσότερα ρούτερ μεταφέρουν δεδομένα σε κάθε συσκευή ξεχωριστά, η ταχύτητα μετάδοσης των οποίων γίνεται με ικανοποιητικούς ρυθμούς ώστε να μην παρατηρούνται καθυστερήσεις από το χρήστη. Τα νέα MU-MIMO θα αυξήσουν τις ταχύτητες αυτές, καθώς μπορούν να αποστείλουν και να λάβουν δεδομένα από τέσσερις συσκευές ταυτόχρονα, ενώ, σύμφωνα με δηλώσεις του Kevin Robinson (Μarketing VP, Wi-Fi Alliance), οι συσκευές που θα πληρούν τις κατευθυντήριες γραμμές του προγράμματος θα μπορούν να αποδώσουν έως και τρεις φορές υψηλότερες ταχύτητες από τις εκείνες των 802.11ac υλοποιήσεων.

 

Βέβαια, αν και το Wi-Fi Alliance υποστηρίζεται από εταιρείες όπως η Apple, η Samsung, η Intel, η Microsoft και πολλές άλλες, αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί και να επηρεάσει τα πρότυπα της ασύρματης τεχνολογίας ή να αναγκάσει τους κατασκευαστές να λάβουν επίσημη πιστοποίηση για το Wi-Fi που χρησιμοποιούν, καθώς, πολύ απλά, δεν είναι υποχρεωτική.

 

Η ανακοίνωση αυτή έχει περισσότερο ενημερωτικό χαρακτήρα, καθώς υπάρχουν ήδη νέες υλοποιήσεις οι οποίες συνδυάζουν αρκετά από αυτά τα χαρακτηριστικά και επειδή ο οργανισμός θέλει να δείξει ότι τα πιστοποιημένα 802.11ac προϊόντα δεύτερης γενιάς βρίσκονται προ των πυλών, με στόχο να κυριαρχήσουν στην αγορά τουλάχιστον για τα επόμενα πέντε χρόνια.

 

Link.png Site: TheVerge