H ασφάλεια Wi-Fi πρόκειται να κάνει ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός με το επόμενης γενιάς πρότυπο WPA3 που ανακοινώθηκε από την Wi-Fi Alliance.

Πρόκειται για μία αναβάθμιση του WPA2, που παρουσιάστηκε πριν από σχεδόν μία δεκαετία προσφέροντας ισχυρότερη αλλά απλουστευμένη ασφάλεια και ισχυρότερη ταυτοποίηση σε αγορές εξαιρετικά ευαίσθητων δεδομένων.

Η νέα μέθοδος ασφαλείας WPA3 θα συνεχίσει να υποστηρίζει δύο λειτουργίες, τις WPA3 Personal και WPA3 Enterprise. Η τελευταία πρόκειται να εισάγει το πρωτόκολλο Simultaneous Authentication of Equals (SAE) για να καταστήσει δυσκολότερο για όσους το επιχειρήσουν να μαντέψουν τον κωδικό πρόσβασης ενώ το πρώτο θα προσφέρει για πρόσθετη προστασία κρυπτογράφηση 192-bit.

Η Wi-Fi Alliance εισήγαγε επίσης το Easy Connect, ένα πρόγραμμα που επιτρέπει σε συσκευές Wi-Fi με μικρές οθόνες ή συσκευές χωρίς οθόνη να συνδέονται, ενώ διατηρούν την συμβατότητα τους με το πρότυπο ασφαλείας WPA3. Το Wi-Fi Easy Connect θα επιτρέπει στους χρήστες να συνδέουν την συσκευή IoT τους σαρώνοντας ένα κωδικό QR.

GSMArena

  • Thanks 1