Η παρουσία των Mi Stores εκτός Ασίας είναι εξαιρετικά περιρισμένη, όμως η Ελλάδα είναι η χώρα στην οποία εγκαινιάζεται από σήμερα το νέο επίσημο κατάστημα της Xiaomi στο εμπορικό κέντρο Golden Hall.

Στην ουσία το Mi Store της Ελλάδας είναι το δεύτερο που εγκαινίαζεται στην Ευρώπη μετά από αυτό της Ουκρανίας. Πίσω από τη δημιουργία του καταστήματος βρίσκεται η Info Quest Technologies, o επίσημος διανομέας προϊόντων Xiaomi στη χώρα μας, σε μια κίνηση που αποτελεί συνέχεια της συνεργασίας των δύο εταιρειών. Με βάση την ανακοίνωση αλλά και την πρώτη μας επίσκεψη, το ελληνικό Mi Store λειτουργεί τόσο ως κατάστημα λιανικής όσο και εκθεσιακός χώρος για τα προϊόντα της Xiaomi τα οποία θα είναι διαθέσιμα προς πώληση τους επόμενους μήνες όπως το ηλεκτρικό ποδήλατο Qi Cycle, τα Mi Notebook Air, το Mi 6, το Mi Mix κ.α.

Με έμφαση στα smarphones και τα ΙοΤ προϊόντα, το Mi Store έχει αρκετές ομοιότητες με ένα Apple Store σε ότι αφορά την εμφάνιση των gadget εντός του καταστήματος, έχοντας ως πλεονέκτημα το τεράστιο οικοσύστημα προϊόντων της Xiaomi. Έτσι εκτός από smartphones, οι επισκέπτες μπορούν να δουν από κοντά και άλλα προϊόντα όπως ακουστικά, θήκες, fitness trackers, ζυγαριές, Bluetooth ηχεία, Power Banks & Rooters, τα οποία είναι διαθέσιμα προς αγορά. Διαθέσιμα είναι ακόμα και άλλα προϊόντα της Xiaomi όπως τηλεοράσεις (έρχονται αρχές του 2018), πατίνια, drones, αλλά και φίλτρα νερού, ατμομάγειρες ρυζιού και αφυγραντήρες.

Σύμφωνα με την Info Quest, το πρώτο επίσημο Mi Store της Ελλάδας θα λειτουργήσει πιλοτικά ολόκληρο τον Αύγουστο με στόχο να είναι σε πλήρη ετοιμότητα το Φθινόπωρο όταν και θα πραγματοποιηθούν τα επίσημα εγκαίνια.