Σε μία κίνηση που θα μπορούσε να βοηθήσει και τις δύο εταιρείες στις μελλοντικές τους φιλοδοξίες, οι Qualcomm και Xiaomi ανακοίνωσαν ότι κατέληξαν σε συμφωνία αδειοδότησης. Αυτό σημαίνει ότι η Xiaomi θα ξεκινήσει να πληρώνει κάποιο ποσό στην Qualcomm για την χρήση παντενταρισμένων τεχνολογιών στα 3G και 4G κινητά της.

Για την Qualcomm, η συγκεκριμένη κίνηση θα αποφέρει επιπλέον έσοδα στο τμήμα αδειοδότησης της εταιρείας, και δείχνει ότι η εταιρεία κάνει μικρά, αλλά σταθερά βήματα πάνω στην προσπάθεια της να πείσει τους Κινέζους κατασκευαστές να πληρώσουν για να χρησιμοποιούν πατενταρισμένες τεχνολογίες στις συσκευές τους.

 

Η Xiaomi από την άλλη, εδώ και καιρό θέλει να δραστηριοποιηθεί και σε άλλες αγορές, εκτός Κίνας, αλλά για να το κάνει είναι απαραίτητο να συνάψει τέτοιου είδους συμφωνίες και με άλλες εταιρείες. Ήδη υπάρχει μία διαμάχη με την Ericsson, και ενδεχομένως θα πρέπει να αντιμετωπίσει και την Apple ή και άλλες εταιρείες αν σκοπεύει να προχωρήσει στην πώληση συσκευών σε αγορές με ισχυρότερη νομοθεσία περί πνευματικής ιδιοκτησίας. Η Xiaomi έχει εκφράσει το ενδιαφέρον της για την αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών για παράδειγμα, αλλά ακόμα δεν έχει ορίσει κάποιο χρονικό πλαίσιο.

 

“Η Qualcomm έχει δεσμευτεί για την επιτυχία των συνεργατών της στην Κίνα, καθώς συνεχίζουν να αναπτύσσουν τις επιχειρήσεις τους και είμαστε στην ευχάριστη θέαση να ανακοινώσουμε πως καταλήξαμε σε νέα συμφωνία με την Xiaomi” δήλωσε ο Πρόεδρος της Qualcomm, Derek Aberle.

 

Η μετοχή της εταιρείας έχει υποφέρει τελευταία, καθώς η Qualcomm υποβάθμισε αρκετές φορές τις προοπτικές της, ενώ το τμήμα πώλησης chips υπέστη πολύ μεγάλες απώλειες εξαιτίας της απόφασης της Samsung να μην χρησιμοποιήσει Snapdragon chips στις ναυαρχίδες της φέτος. Από ότι φαίνεται, τα πράγματα θα πάνε καλύτερα την επόμενη χρονιά για την Qualcomm, αφού θα παρέχει σε κάποιο ποσοστό chips τύπου Snapdragon στην Samsung για τις ναυαρχίδες του επόμενου έτους, μάλλον ως αποτέλεσμα της κίνησης της να χρησιμοποιήσει εργοστάσια της Samsung, για την κατασκευή του επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 820. Να αναφέρουμε ότι μετά την ανακοίνωση της ότι κατέληξε σε συμφωνία με την Xiaomi, η αξία της μετοχής της αυξήθηκε κατά περίπου 7%.

 

Link.png Site: Re/code