Το συνέδριο MWC 2015 και οι σπουδαίες ανακοινώσεις που έγιναν μπορεί να μονοπωλούν το ενδιαφέρον μας τελευταία, αλλά στην άλλη πλευρά της Γης, η Κινέζικη εταιρεία Xiaomi ανακοίνωσε τη πρώτη της action camera, την Mi Pro Action Camera.

Εξοπλίζεται με BSI αισθητήρα Exmor R της Sony ανάλυσης 16 megapixels, έχει πολύ μικρό μέγεθος και το βάρος της είναι μόλις 72 γραμμάρια.

 

Με διάφραγμα F/2.8 και ευρυγώνιο σύστημα φακών 155 μοιρών, η Xiaomi Mi Pro Action Camera είναι μία πολύ καλή, και οικονομική λύση για όσους ασχολούνται με τα... extreme sports (και όχι μόνο) και μπορεί να καταγράψει βίντεο ανάλυσης 1080p στα 60 fps, 720p στα 120fps και 480p στα 240fps. Βασίζεται στον επεξεργαστή Ambarella A7LS. Ο αποθηκευτικός χώρος της κάμερας βρίσκεται στα 16GB (έρχεται με προεγκατεστημένη μια microSD card 16GB, η οποία μπορεί βεβαίως να αλλάξει), υποστηρίζει WiFi ενώ ενσωματώνει μπαταρία 1010mAh.

Η κάμερα συνοδεύεται από μια αδιάβροχη θήκη που αν χρησιμοποιηθεί μπορεί να αντέξει στο νερό μέχρι τα 40 μέτρα βάθος. Ο χρήστης δεν χρειάζεται να ανησυχεί για τις χαμηλές θερμοκρασίες σε τέτοιο βάθος, αφού διαθέτει ειδική κατασκευή που αντέχει σε χαμηλές θερμοκρασίες.

Η τιμή της Xiaomi Mi Pro Action Camera είναι μόλις 56 ευρώ για τη βασική έκδοση με τη κάμερα και την κάρτα microSD, και 60 ευρώ για την έκδοση "Travel" (Travel Edition) η οποία περιλαμβάνει ένα selfie kit. Θα κυκλοφορήσει σε δυο χρώματα, άσπρο και ζωηρό πράσινο με αρχική διάθεση πρώτα στη Κίνα και αργότερα μέσα στο χρόνο σε Ηνωμένες Πολιτείες και Ευρώπη.

 

gallery_286955_1769_41218.jpg

 

Link.png Site: Blog GSMArena