Η Xiaomi παρουσίασε σήμερα στο Νέο Δελχί το τελευταίο της smartphone με σύστημα διπλής κάμερας. Ονομάζεται Mi A1 διαθέτοντας hardware πανομοιότυπο με αυτό του Mi 5X, ενώ είναι το πρώτο Android One smartphone που κυκλοφορεί η Xiaomi με stock Android 7.1.2 Nougat.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Mi A1 περιλαμβάνουν τον επεξεργαστή Snapdragon 625 (14 nm), 4 GB RAM και 64 GB εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο. Η οθόνη τεχνολογίας LCD έχει διαστάσεις 5.5” και ανάλυση Full HD.

 

Στο πίσω μέρος της συσκευής βλέπουμε την διπλή κάμερα που περιλαμβάνει τηλεφακό και προσφέρει οπτικό zoom 2x, όμοια με αυτήν του Mi 6 και τον αισθητήρα δακτυλικού αποτυπώματος. Στο κάτω μέρος της πλάτης βλέπουμε το λογότυπο “Android One” δηλώνοντας ότι η συσκευή ανήκει στην ομάδα των φτηνών τηλεφώνων της πλατφόρμας του Android που προορίζονται για τις αναπτυσσόμενες αγορές. Τέλος η συσκευή διαθέτει μπαταρία 3.080 mAh και φορτίζει με καλώδιο USB-C.

 


 

Stock Android σημαίνει ότι για πρώτη φορά η Xiaomi κυκλοφορεί συσκευή χωρίς το γραφικό περιβάλλον MIUI και το μόνο που έχει κρατήσει από το MIUI είναι η εφαρμογή της κάμερας. Το λειτουργικό της συσκευής αναμένετε να αναβαθμιστεί σε Android 8 Oreo μέχρι το τέλος του χρόνου. Το Mi A1 θα είναι από τα πρώτα smartphone που θα αναβαθμιστούν σε Android P του χρόνου, όταν η έκδοση κυκλοφορήσει.

 

Η συσκευή είναι διαθέσιμη σε Μαύρο, Χρυσό και Ροζ χρώμα, με αναμενόμενη τιμή λίγο κάτω από τα 200€. Θα είναι διαθέσιμη σε 37 χώρες μεταξύ των οποίων και η χώρα μας και οι πωλήσεις θα αρχίσουν στις 12 Σεπτεμβρίου σε διάφορα φυσικά και online καταστήματα.

 

Link.png Site: Gsmarena