Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών HIS iSuppli, η Xiaomi κατάφερε με 19 εκατομμύρια πωλήσεις κινητών τηλεφώνων για το τρίτο τρίμηνο του 2014 να ξεπεράσει σε πωλήσεις την Huawei, η οποία για την ίδια περίοδο διέθεσε στην αγορά 16,8 εκατομμύρια smartphones, κατατάσσοντάς την τρίτη σε πωλήσεις κινητών τηλεφώνων σε παγκόσμια κλίμακα.

Μόλις το προηγούμενο τρίμηνο, οι πωλήσεις της Xiaomi έφτασαν τα 15,1 εκατομμύρια συσκευές, τα 14,6 εκ. από τα οποία αγοράστηκαν στη Κίνα. Η άνοδος της Xiaomi είναι ραγδαία τα τελευταία δύο χρόνια αν και η εταιρεία δεν έχει επεκταθεί σε κρίσιμες αγορές.

 

Όταν το 2012 οι συνολικές πωλήσεις της έφταναν τα 5,7 εκατομμύρια συσκευές, ένα χρόνο μετά η εταιρεία κατάφερε να πουλήσει 18,7 εκατομμύρια smartphones. Φέτος και πιο συγκεκριμένα για το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς, καταγράφηκαν 11 εκατομμύρια πωλήσεις καθώς και 15,1 εκατομμύρια πωλήσεις το δεύτερο τρίμηνο.

 

Ο ανταγωνισμός μεταξύ των εταιρειών Huawei, Lenovo και Xiaomi στη Κίνα έχει "ανάψει" για τα καλά, με τη τελευταία να δραστηριοποιείται σε περισσότερες χώρες όπως στις Σιγκαπούρη, Ινδία, Ινδονησία, Μαλαισία, Ταϊβάν και Χονγκ Κονγκ, ενώ σκοπεύει να εισέλθει και στις αγορές της Ταϊλάνδης, του Βιετνάμ, της Ρωσίας, Τουρκίας, Βραζιλίας και του Μεξικού.

 

Link.png Site: GSMArena | PhoneArena