Και ενώ έχουν αρχίσει να εμφανίζονται στο App Store οι πρώτες εφαρμογές που θα χρησιμοποιούνται με τη σουίτα Apple HealthKit, η Xiaomi εδώ και μερικές μέρες αποκάλυψε τη κυκλοφορία μιας συσκευής/ dock πάνω στην οποία θα τοποθετείται το smartphone και θα λειτουργεί ως σταθμός μέτρησης της αρτηριακής πίεσης και των καρδιακών παλμών.

Το όνομα της συσκευής; iHealth. Το iHealth λοιπόν, θα κυκλοφορήσει αρχικά στη Κίνα και θα κοστίζει μόλις 33 δολάρια, όταν το αντίστοιχο dock για το iPhone κοστίζει 80 δολάρια, και θα συνοδεύεται από μια εφαρμογή η οποία θα μετρά την αρτηριακή (συστολική και διστολική) πίεση και τους καρδιακούς παλμούς.

 

Το iHealth αποτελείται από μια βάση τοποθέτησης του κινητού, ένα καλώδιο και ένα περιβραχιόνιο το οποίο προσαρμόζεται στο βραχίονα του χρήστη. Η Xiaomi αναφέρει πως η συσκευή είναι ιδανική για άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, τα αποτελέσματα μπορούν να διαμοιραστούν σε φίλους, στην οικογένεια και σε γιατρούς ενώ είναι συμβατή με όλα τα Android smartphones αν και είναι πιο κατάλληλη για Xiaomi κινητά.

 

Η Xiaomi επένδυσε 25 εκατομμύρια δολάρια στα iHealth Labs, μια Αμερικάνικη επιχείρηση την οποία "τρέχει" η Andon Health, που έχει τη βάση της στην Κίνα και επικεντρώνεται σε προϊόντα που αφορούν το τομέα της υγείας και της φυσικής κατάστασης.

 

gallery_286955_1355_31270.jpg

 

Και ενώ πολλοί ισχυρίστηκαν πως απλά η Xiaomi σφετερίστηκε το "i" στο iHealth, σε επικοινωνία της με το The Next Web ξεκαθάρισε πως τα εργαστήρια iHealth Labs έχουν κατοχυρώσει το trademark "iHealth", και πως η ίδια εταιρεία έχει κυκλοφορήσει την ανάλογη συσκευή για την Apple, προτού επενδύσει η Xiaomi σε αυτή.

 

gallery_286955_1355_43021.jpg

 

Link.png Site: TheNextWeb | NDTV Gadgets