Στην πρώτη της παρουσίαση της σε Ευρωπαικό έδαφος και συγκεκριμένα στη Βαρκελώνη στα πλαίσια της έκθεσης MWC, η κινεζική Xiaomi παρουσίασε το νέο της κορυφαίο smartphone, το Mi5.

Βέβαια το γεγονός ότι η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στην Ισπανία, δεν έχει κάποια σχέση με πιθανή επίσημη κυκλοφορια των συσκευών της Xiaomi στην Ευρώπη, με το τοπίο να παραμένει θολό σχετικά με τις προθέσεις της εταιρείας. Μεγάλη προσοχή έχει δοθεί στην εμφάνιση της συσκευής, η οποία διακρίνεται για το μεταλλικό της πλαίσιο και τις κυρτές πλευρές στο πίσω μέρος που δένουν πολύ όμορφα με το γυαλί.

 

 

Το Xiaomi Mi5 ενσωματώνει το κορυφαίο SoC της Qualcomm, το Snapdragon 820 το οποίο είδαμε πριν λίγες ημέρες και στο Galaxy S7 και στο LG G5, με τη Xiaomi να δίνει έμφαση στις πολύ καλές επιδόσεις του (σύμφωνα με την εταιρεία, η συσκευή σκοράρει 142.000 στο benchmark Antutu). Το κορυφαίο SoC της Qualcomm, συνοδεύεται από 4GB RAM τύπου LPDDR4, αποθηκευτικό χώρο 32GB (χωρίς microSD) τεχνολογίας UFC 2.0 που προσφέρει υψηλότερες επιδόσεις από την τεχνολογία eMMC που ενσωματώνουν τα περισσότερα smartphones της αγοράς.

 

Καινούρια είναι η παρουσία ενός αισθητήρα δακτυλικού αποτυπώματος στην εμπρόσθια όψη και στο κεντρικό πλήκτρο ενώ η οθόνη των 5,15 ιντσών με Full HD ανάλυση, καταλαμβάνει ένα μεγάλο μέρος της εμπρόσθιας όψης. Σύμφωνα με τη Xiaomi, η φωτεινότητα της οθόνης φτάνει τα 600 nits και είναι εύκολο να διαβάσεις το περιεχόμενο της σε εξωτερικό χώρο κάτω από ηλιοφάνεια.

 

P1060404.jpg

 

Για την κάμερα, η Xiaomi χρησιμοποιεί αισθητήρα 16MP κατασκευής Sony, με σύστημα οπτικής σταθεροποίησης 4 αξόνων που βλέπουμε για πρώτη φορά σε smartphone και έχει ως σκοπό να κάνει παρελθόν τις κουνημένες φωτογραφίες και βίντεο. Το σύστημα φακών προστατεύεται από κρύσταλλο ζαφείρι (Sapphire Crystal) και μπορεί να κάνει εγγραφή βίντεο σε 4K ανάλυση. Μπορούμε επίσης να επιβεβαιώσουμε, ότι ισχύει ο ισχυρισμός της Xiaomi ότι ο χρήστης μπορεί να δει το σύστημα οπτικής σταθεροποιήσης να λειτουργεί με γυμνό μάτι κατά την χρήση της κάμερας.

 

Η εμπρόσθια κάμερα της συσκευής επίσης βασίζεται σε αισθητήρα 4MP. Το Mi 5 έχει βάρος μόλις 128 γραμμάρια και ενσωματώνει μπαταρία 3,000mAh, ενώ δεν απουσιάζει η ταχεία φόρτιση. Φυσικά, η συσκευή εξοπλίζεται με WiFi 802.11/b/g/n/ac dual-band, με NFC και GPS, με δύο υποδοχές για κάρτες SIM ενώ δεν απουσιάζει το Bluetooth 4.2.

 

P1060411.jpg

 

Η συσκευή τρέχει Android 6.0 Marshmallow, με την προσθήκη του MiUI, του όμορφου γραφικού περιβάλλοντος της εταιρείας. Η κυκλοφορία του θα γίνει την επόμενη εβδομάδα και πάλι στην Κίνα, με απόλυτα ανταγωνιστικές τιμές αφού το μοντέλο με τα 32GB/3GB κοστίζει με βάση την ισοτιμία €280 με φόρους, ενώ το μοντέλο Mi5 Pro με 128GB αποθηκευτικό χώρο και 4GB μνήμη, κοστίζει περίπου €380.

 

Η αποστολή του insomnia.gr στo MWC 2017 είναι χορηγία της MediaMarkt