Σύμφωνα με την εταιρεία Strategy Analytics, υπήρξαν ανακατατάξεις το τελευταίο τρίμηνο στη λίστα με τους μεγαλύτερους κατασκευαστές φορετών συσκευών (wearables) με τη Xiaomi να βρίσκεται πια στη πρώτη θέση..

Την ίδια εποχή πέρυσι, ήταν η εταιρεία Fitbit που βρισκόταν στη πρώτη θέση της κατάταξης με μερίδιο 29% στην αγορά των wearables σε παγκόσμιο επίπεδο. Όμως μέσα σε διάστημα ενός χρόνου, το μερίδιο της Fitbit έπεσε στο 16% με τη Xiaomi σήμερα να κατέχει το 17% της αγοράς.

 

Η Fitbit, πέρα από το παραπάνω, έχει να ανησυχεί και για διάφορες μηνύσεις ενώ στις αρχές της χρονιάς αναγκάστηκε να προχωρήσει σε απολύσεις –περίπου 110 άτομα έχασαν τις θέσεις εργασίας τους- σε μία προσπάθεια να μειώσει τα έξοδα/ κόστη λειτουργίας.

 

Σε αντίθεση με τη Fitbit, η Xiaomi έχει αρχίσει να ανεβαίνει γρήγορα στην αγορά κατά πρώτο λόγο εξαιτίας των ιδιαίτερα ανταγωνιστικών τιμών των προϊόντων της.

 

Η Apple έχει ακολουθήσει διαφορετικό δρόμο, με τη παραγωγή μίας βασικής φορετής συσκευής με περισσότερα χαρακτηριστικά και δυνατότητες, και η οποία τα πήγε εξαιρετικά από άποψη πωλήσεων το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς ξεπερνώντας τόσο τη Fitbit όσο και τη Xiaomi. Ενδεχομένως, λίγο καιρό αφότου λανσαριστεί η νέα σειρά smartwatch της Αμερικάνικης εταιρείας, Apple Watch Series 3, να την ξαναδούμε να βρίσκεται στην πρώτη θέση.

gallery_286955_4115_23778.png

 

Link.png Site: Engadget