Κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης εκδήλωσης, η Xiaomi ανακοίνωσε ασύρματη βάση φόρτισης που μπορεί να φορτίσει έως 3 συσκευές με τη συνολική ισχύ να φτάνει τα 60W.

Η κινέζικη εταιρία αναφέρει πως η βάση φόρτισης περιλαμβάνει 19 ασύρματα πηνία φόρτισης, επιτρέποντας στις συσκευές να φορτίζονται οπουδήποτε κι αν τοποθετούνται. Οι τυπικοί ασύρματοι φορτιστές απαιτούν οι συσκευές να είναι τοποθετημένες σε συγκεκριμένο σημείο για να ξεκινήσει η φόρτιση. Η Xiaomi προσπαθεί να αλλάξει το «κατεστημένο» δίνοντας στους χρήστες περισσότερη ελευθερία ως προς το πού τοποθετούν τις συσκευές τους.

Η βάση φόρτισης μπορεί να φορτίσει ασύρματα οποιαδήποτε συσκευή υποστηρίζει ασύρματη φόρτιση Qi, συμπεριλαμβανομένων των νεότερων iPhone και AirPods. Μάλιστα, η βάση της Xiaomi έχει κάποιες ομοιότητες με τη βάση AirPower της Apple, που ανακοινώθηκε το 2017 αλλά ακυρώθηκε τελικά δύο χρόνια αργότερα καθώς η συσκευή δεν πληρούσε τα υψηλά πρότυπα που είχε θέσει η αμερικάνικη εταιρία.

Η Apple δεν είχε ανακοινώσει ποτέ τιμή για τη βάση AirPower, επομένως είναι δύσκολο να γίνει μία σύγκριση. Παρ’ όλα αυτά, η βάση φόρτισης της Xiaomi θα διατεθεί στα $90. Πάντως, αρκετές συσκευές της Xiaomi έχουν επικριθεί στο παρελθόν καθώς λέγεται πως η κινέζικη εταιρία «δανείζεται» συχνά στοιχεία της σχεδίασης των προϊόντων της Apple ενώ ακολουθεί και παρόμοιες marketing στρατηγικές.

Xiaomi-AirPower-clone-2.jpg.927d52b9177242ec272fcd548c07844a.jpg

  • Like 1
  • Thanks 1