Στη νέα κατηγορία των gaming smartphones μπαίνει η Xiaomi από σήμερα μέσω της εταιρείας Black Shark η οποία αν και ανεξάρτητη, χρηματοδοτείται στο μεγαλύτερο μέρος της από την κινεζική εταιρεία. 

Το ομώνυμο Black Shark smartphone που παρουσιάστηκε σήμερα έρχεται να ανταγωνιστεί τις προτάσεις των Razer και Nubia, δηλώνοντας με τον τρόπο αυτό ότι υπάρχει αγορά για τέτοιου είδους προτάσεις.

Η συσκευή έρχεται με αναλογίες 18:9 και οθόνη 6 ιντσών με ανάλυση FHD+, ένας συνδυασμός που αναλογεί σε 403PPI, λιγότερα δηλαδή από τα 515PPI του Razer. Εσωτερικά υπάρχει η τελευταία πρόταση της Qualcomm, το Snapdragon 845 chipset με οκταπύρηνο επεξεργαστή χρονισμένο στα 2,8GHz, ενώ οι δύο διαφορετικές εκδόσεις του Black Shark θα έρχονται με 6GB μνήμη και 64GB αποθηκευτικό χώρο, αλλά και 8GB RAM με 128GB αποθηκευτικό χώρο.

Η εμφάνιση του Black Shark φανερώνει ένα smartphone που απευθύνεται σε hardcore gamers εξαιτίας της παρουσίας ενός μεγάλου X στην πίσω επιφάνεια αλλά και μια συμπαγούς κατασκευής από αλουμίνιο, πάνω στην οποία βρίσκουμε το λογότυπο της εταιρείας, με χρώματα παρόμοια με αυτά της Razer. Στο πίσω μέρος βλέπουμε ακόμα την παρουσία διπλής κάμερας με αισθητήρες των 12 και 20MP, συνοδευόμενες από διπλό LED Flash και την τεχνολογία "Dark Light Enchancement" η οποία προορίζεται στη βελτίωση λήψεων σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

5ad0b2cbe39a7_BlackShark.png.7fa4d118010c06d644fae795b550d0f0.png

Στα χαρακτηριστικά που το διαφοροποιούν από άλλα smartphones, περιλαμβάνεται το σύστημα υδρόψυξης στο εσωτερικό της συσκευής, έτσι ώστε οι θερμοκρασίες να διατηρούνται σε χαμηλά επίπεδα ακόμα και όταν το παιχνίδι ζητά αρκετούς πόρους. Ακόμα, συναντάμε στερεοφωνικά ηχεία, υψηλής ποιότητας μικρόφωνο αλλά και μπαταρία 4.000mAh με υποστήριξης γρήγορης φόρτισης αλλά όχι ασύρματης.

Το Xiaomi Black Shark στηρίζεται στο Android 8.1, με ένα διαφορετικό γραφικό περιβάλλον να υπάρχει στην επιφάνειά του. Μέσω ενός αποκλειστικού πλήκτρου στη δεξιά πλευρά του smartphone, ενεργοποιείται η λειτουργία «επιδόσεων» για ακόμα μεγαλύτερες ταχύτητες όπου αυτό κριθεί αναγκαίο. Στο εμπρόσθιο μέρος βλέπουμε και το κεντρικό πλήκτρο το οποίο χρησιμοποιείται και ως αναγνώστης δακτυλικού αποτυπώματος.

5ad0b2e1018a1_BlackShark_2.png.07216d6094796985ac2e5daac408f870.png

Η παρουσία του Black Shark σε άλλες χώρες εκτός της Κίνας δεν είναι στα πλάνα της Xiaomi αν και η απόφαση αυτή μπορεί να αλλάξει ανάλογα με την επιτυχία που θα συναντήσει η συσκευή. Στην Κίνα πάντως, η έκδοση με τα 6GB RAM κοστολογείται περίπου στα $477 ενώ αυτή με τα 8GB RAM, φτάνει τα $557. Τέλος οι gamers θα μπορούν να προμηθευτούν και ένα περιφερειακό για το Black Shark το οποίο θα ενσωματώνει gamepad με αναλογικό μοχλό αλλά και επιπλέον πλήκτρα. Το κόστος του περιφερειακού φτάνει τα $29.

Phonearena

  • Like 2
  • Thanks 1