Η Xiaomi αποφάσισε να κυκλοφορήσει την κορυφαία της σειρά στα smartphones λίγο νωρίτερα την τελευταία φορά, επιλέγοντας να ανακοινώσει τη σειρά Xiaomi 12 στην Κίνα στα τέλη Δεκεμβρίου 2021.

Σήμερα η κινεζική εταιρεία έδωσε τις πρώτες πληροφορίες για την επερχόμενη ναυαρχίδα της η οποία θα κυκλοφορήσει ακόμα πιο νωρίς.

Έτσι, η Xiaomi επιβεβαίωσε στο Weibo ότι το Xiaomi 13, το Xiaomi 13 Pro και το MIUI 14 θα κυκλοφορήσουν στην Κίνα την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου ενώ ρίχνοντας μια ματιά στην επίσημη αφίσα, βλέπουμε και την αναφορά στο brand της Leica η οποία θα παίζει σημαντικό ρόλο στην κεντρική κάμερα όλων των μοντέλων.

Είναι ενδιαφέρον ότι δεν υπάρχει καμία αναφορά για μοντέλο X αυτή τη φορά. Τα Xiaomi 12 και 12 Pro συνοδεύτηκαν από το φθηνότερο 12X πέρυσι, το οποίο διέθετε έναν πιο παλιό chipset, το Snapdragon 870 της Qualcomm, καθώς και σχεδιασμό που έχει άμεση σχέση με την οικονομική κατηγορία της συσκευής.

image.png.dc56bffa4f7985dc144d085322a8ba76.png

Σε κάθε περίπτωση, η Xiaomi αναφέρει στο Weibo ότι το βασικό μοντέλο είναι εξοπλισμένο με επίπεδη οθόνη OLED και bezel με πάχος μόλις 1,61 χιλιοστά. Επιπλέον, η εταιρεία δηλώνει ότι όλα τα μοντέλα της σειράς, θα έχουν την πιστοποίηση IP68, κάτι που σημαίνει ότι θα είναι αδιάβροχα σε βάθος έως 5 μέτρα για 30 λεπτά, κάτι που θα ισχύσει για πρώτη φορά. Επίσης έχουμε δει πολλές διαρροές τις τελευταίες εβδομάδες που αφορούν τη χρήση του Snapdragon 8 Gen 2 που ανακοίνωσε πρόσφατα η Quaclomm, αλλά και την παρουσία αισθητήρα IMX989 μεγέθους 1” για το Pro μοντέλο ενώ και τα δύο μοντέλα θα διαθέτουν τηλεφακούς.

Ακόμα τα πρώτα renders των δύο μοντέλων της σειράς Xiaomi 13 έκαναν πρόσφατα την εμφάνισή τους, δίνοντάς μας μια καλή ιδέα για το τι να περιμένουμε την 1η Δεκεμβρίου. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, η ανακοίνωση θα αφορά την κυκλοφορία της σειράς αποκλειστικά στην Κίνα, ενώ σε ότι αφορά την Ευρωπαϊκή αγορά, τα νέα θα ανακοινωθούν τους επόμενους 2 μήνες.

  • Like 3
  • Sad 1