Την κινεζική Xiaomi μπορεί να τη γνωρίζουμε κυρίως από τα smartphones που κυκλοφορεί, όμως συνεχίζει να επεκτείνεται και σε νέες κατηγορίες ηλεκτρονικών ειδών, όπως αυτή των ειδικών ηλεκτροκίνητων δικύκλων που ισορροπούν από μόνα τους ανταποκρινόμενα στις κινήσεις του σώματος των επιβατών τους.

Την κατηγορία αυτή, την έχει δημιουργήσει φυσικά η Segway παρουσιάζοντας πριν αρκετά χρόνια ένα παρόμοιο δίκυκλο, το οποίο η εταιρεία φιλοδοξούσε να φέρει την αλλαγή στις προσωπικές μεταφορές χωρίς όμως τα επιθυμητά αποτελέσματα. H εταιρεία Ninebot που πρόσφατα εξαγόρασε τη Segway και στην οποία συμμετέχει με υψηλό ποσοστό η Xiaomi, παρουσίασε σήμερα το Ninebot mini, ένα νέο ηλεκτροκίνητο δίκυκλο το οποίο διακρίνεται για τις πολύ καλές του επιδόσεις αλλά κυρίως για την εκπληκτική του τιμή.

 

Με αυτονομία 20 χιλιομέτρων ανά φόρτιση, το Ninebot mini έχει τελική ταχύτητα 16 χιλ/ώρα και μπορεί να ανέβει ακόμα και ανηφόρες με κλίση 15 μοιρών, κουβαλώντας μέγιστο βάρος 85 κιλών. Η τιμή του έχει οριστεί στα $316 για την κινεζική αγορά όπου και θα κυκλοφορήσει αρχικά, μια τιμή πολύ πιο συμφέρουσα από αυτές που ισχύουν για την αγορά ενός Segway. Παράλληλα η Ninenbot διαθέτει και μια εφαρμογή για smartphone η οποία επιτρέπει τον απομακρυσμένο έλεγχο του Ninebot mini, κλειδώνοντας το και στέλνοντας ειδοποιήσεις στον κάτοχο του σε περίπτωση που κάποιος το μετακινήσει όσο είναι κλειδωμένο.

 

 

To Ninebot mini κυκλοφορεί στις 3 Νοεμβρίου ενώ δεν υπάρχει μέχρι στιγμής κάποια ενημέρωση για το αν η εταιρεία πρόκειται να το διαθέσει σε άλλες αγορές όπως αυτή των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρώπης. Το γεγονός όμως ότι το Γαλλικό παράρτημα της εταιρείας, διαθέτει φόρμα ενδιαφέροντος στην ιστοσελίδα του για την κυκλοφορία του στη χώρα, ενισχύει το ενδεχόμενο να το δούμε τελικά στην Ευρώπη.

 

Link.png Site: http://www.engadget.com/2015/10/19/xiaomi-ninebot-mini-segway/[/url]']Engadget