Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό, κάνοντας τη... νύχτα-μέρα κατά την καταγραφή βίντεο.

Πρόσφατα, η Xiaomi αποκάλυψε το Xiaomi Mi 11. Πέρα από τα εντυπωσιακά του χαρακτηριστικά, όπως η OLED οθόνη και ο επεξεργαστής Snapdragon 888, η ναυαρχίδα της κινεζικής εταιρείας θα χρησιμοποιεί την τεχνολογία της BlinkAI για τις νυχτερινές καταγραφές βίντεο.

Με λίγα λόγια, μέσω χρήσης machine learning που καθίσταται εφικτή χάρη στο Qualcomm Neural Processing Unit που ενσωματώνει ο Snapdragon 888, ο αλγόριθμος βελτιώνει σε κλάσματα του δευτερολέπτου την ποιότητα εικόνας. Η πατενταρισμένη τεχνολογία της BlinkAI, λοιπόν, βοηθάει την κάμερα του Xiaomi Mi 11 να δώσει ζωή σε μια πολύ σκοτεινή λήψη και τα αποτελέσματα δείχνουν εντυπωσιακά.

Μέχρι στιγμής, η Xiaomi δεν έχει δείξει σε βάθος τις δυνατότητες της κάμερας, όμως φαίνεται πως την πρόλαβε η BlinkAI. Παρακάτω βρίσκονται δύο βίντεο από επίσημο κανάλι της εταιρείας στο YouTube, όπου γίνονται συγκρίσεις στην ίδια ακριβώς εικόνα με και χωρίς BlinkAI Night Video.

Το Xiaomi Mi 11 θα φέρει τριπλή κάμερα με κύριο αισθητήρα 108MP με οπτική σταθεροποίηση, υπερευρυγώνια κάμερα 13MP και τηλεφακό 5MP. Χάρη σε αυτά, είναι σε θέση να καταγράφει βίντεο ανάλυσης έως και 8K ενώ με τη χρήση του BlinkAI, η εταιρεία επενδύει και στο software, πέραν των αισθητήρων και των φακών, για να δώσει μια πιο ολοκληρωμένη και ισορροπημένη πρόταση.

Με τη συσκευή να έρχεται πρώτα στην αγορά της Κίνας με τον νέο χρόνο, σίγουρα θα έχουμε πολύ πλουσιότερο υλικό τις επόμενες βδομάδες, πιθανότατα και υλικό χρηστών από πραγματικές συνθήκες. Το Xiaomi Mi 11 θα κυκλοφορήσει και εκτός Κίνας σε δεύτερο χρόνο, όμως μέχρι στιγμής δεν έχουμε πιο συγκεκριμένες πληροφορίες.

  • Like 4
  • Thanks 2
  • Haha 4