Εκτός από τη νέα σειρά smartphones Xiaomi 14 και το «επαγγελματικό» tablet, Xiaomi Pad S6 Pro 12.4, η γνωστή Κινέζικη εταιρεία παρουσίασε στο MWC 2024 τρεις ακόμη ενδιαφέρουσες φορετές συσκευές (wearables), μεταξύ των οποίων είναι δύο smartwatches και ένα smart band.

Και οι τρεις συσκευές ανήκουν στην νέα προϊοντική γκάμα AIoT της εταιρείας που υπόσχεται απρόσκοπτη διαλειτουργικότητα και ευχρηστία.

Xiaomi Watch 2

Ιδιαίτερα κομψό, το Xiaomi Watch 2 κάνει το ντεμπούτο του στην Ευρωπαϊκή αγορά έχοντας τις δυνατότητες του Wear OS με το μέρος του. Πρόκειται για ένα αρκετά ισχυρό smart watch που στο εσωτερικό του φέρει τον dual-core επεξεργαστή Snapdragon W5+ Gen 1, ο οποίος αποδεικνύεται και αρκετά αποδοτικός ενεργειακά καθώς με την μπαταρία 495mAh, η Xiaomi υπόσχεται έως και 65 ώρες αυτονομίας με τυπική χρήση. O επεξεργαστής Snapdragon W5+ Gen 1 συνοδεύεται από 2GB RAM και από 32GB αποθηκευτικού χώρου.

Το Watch 2 έχει αρκετές ομοιότητες με το Watch S3, μεταξύ των οποίων είναι η στρογγυλή οθόνη AMOLED που έχει διάμετρο 1,43” (ανάλυση 466 x 466 pixels) και η αλουμινένια κάσα. Το χαμηλό βάρος (37 γρ.) υπόσχεται εξαιρετική άνεση ενώ η δυνατότητα αλλαγής του λουριού από μία εντυπωσιακά μεγάλη γκάμα επιλογών εγγυάται ότι η συσκευή θα καλύψει κάθε προτίμηση ή στυλ.  

image.jpeg.235bb1b9ca95223ed2185f60a513769e.jpeg

Το νέο smartwatch της Xiaomi υποστηρίζει μέτρηση/παρακολούθηση του καρδιακού ρυθμού (με έναν νέο 12-channel αισθητήρα ακριβείας), του κορεσμού του οξυγόνου στο αίμα (SpO2), της αναπνοής, του στρες και του ύπνου και διαθέτει περισσότερες από 160 αθλητικές λειτουργίες, μεταξύ των οποίων και λειτουργίες για χειμερινά σπορ (π.χ. σκι) που επιτρέπουν την καταγραφή αποστάσεων ή μέσης ταχύτητας. Οι χρήστες που αθλούνται στο χιόνι, θα εκτιμήσουν την ύπαρξη του dual-band L1+L5 GNSS για την ακριβή καταγραφή της τοποθεσίας τους στο χιόνι ή σε άλλα δύσκολα περιβάλλοντα. Κατά τα άλλα, η συσκευή είναι αδιάβροχη (5ATM), υποστηρίζει Bluetooth v5.2 και NFC.

Όπως αναφέραμε, το Xiaomi Watch 2 «τρέχει» το Wear OS της Google και επομένως, πέρα από τις ενσωματωμένες εφαρμογές στο ρολόι, υπάρχουν περισσότερες από 200 ακόμη εφαρμογές τρίτων στη διάθεση του χρήστη. Μία νέα λειτουργία που φέρει η συσκευή είναι η «Remote Camera», μέσω της οποίας ο χρήστης μπορεί να δει τι «βλέπει» η κάμερα του κινητού του απευθείας στον καρπό του για καλύτερη καταγραφή φωτογραφιών και βίντεο.

Η Xiaomi όπως είναι γνωστό συνεργάζεται με την Strava ωστόσο πρόσφατα επέκτεινε και τη συνεργασία της με την Suunto ώστε ο χρήστης του Xiaomi Watch 2 να μπορεί εύκολα να συγχρονίσει τα δεδομένα άθλησης και ύπνου μεταξύ του Mi Fitness app και των παραπάνω εφαρμογών εύκολα και απλά. Επίσης, η λειτουργία Sleep Animal που γνωρίσαμε στο Watch S3 βρίσκεται και στο Watch 2.

Xiaomi Smart Band 8 Pro

Το Smart Band 8 Pro είναι το πλέον προηγμένο smartband που έχει παρουσιάσει η Κινέζικη εταιρεία με δυνατότητες που είναι συγκρίσιμες με εκείνες ενός σύγχρονου smartwatch.

Η συγκεκριμένη συσκευή προσφέρει σχεδόν επαγγελματικού επιπέδου δυνατότητες παρακολούθησης της άσκησης (με πάνω από 150 λειτουργίες σπορ), της φυσικής κατάστασης και της υγείας (με αισθητήρες για την παρακολούθηση του καρδιακού ρυθμού, του κορεσμού του οξυγόνου στο αίμα κ.ά.). Ο αισθητήρας είναι 4-channel και επιτρέπει την παρακολούθηση του καρδιακού ρυθμού επί 24ώρου βάσεως καταγράφοντας δεδομένα σε πραγματικό χρόνο.

image.jpeg.45b46bec88b9a338475a64680292b337.jpeg

Η συσκευή, σε σύγκριση με το προηγούμενης γενιάς Smart Band 7 Pro διαθέτει μεγαλύτερης διαγωνίου και ανάλυσης οθόνη AMOLED 1,74” (480 x 336 pixels), η οποία είναι και «ταχύτερη» (60Hz ρυθμός ανανέωσης) και φωτεινότερη. Η κάσα είναι κατασκευασμένη από μέταλλο ενώ η οθόνη προστατεύεται από Gorilla Glass Victus. Για να παραμένει η τελευταία πάντα ευδιάκριτη, ανεξάρτητα από τον φωτισμό στο περιβάλλον, το Smart Band 8 Pro ενσωματώνει έναν αισθητήρα φωτός. Το λουράκι διαθέτει μηχανισμό γρήγορης απελευθέρωσης (quick release) ώστε η εναλλαγή μεταξύ διαφορετικών σχεδίων να γίνεται εύκολα και απλά. Στην επιλογή διαφορετικού στυλ ανά περίσταση συμβάλλει και η δυνατότητα επιλογής πρόσοψης (watch face) από 200 διαφορετικά σχέδια.

Η όμορφη συσκευή που δύσκολα ξεχωρίζει από ένα smartwatch διαθέτει ενσωματωμένο σύστημα GNSS και NFC και είναι αδιάβροχη (5ATM). Υποστηρίζει περισσότερες από 150 λειτουργίες για σπορ και ασκήσεων, με τις τελευταίες μάλιστα να έχουν και τρισδιάστατη αναπαράσταση για ακόμα μεγαλύτερη ευκολία. Μία εξαιρετικά χρήσιμη λειτουργία που απευθύνεται σε δρομείς είναι η «Smart Running». H συγκεκριμένη λειτουργία επιτρέπει στον χρήστη να ορίσει την επιθυμητή ταχύτητα και το τέμπο ώστε μόλις ξεφεύγουν από αυτό να λαμβάνουν ειδοποίηση.  

Η μπαταρία του Xiaomi Smart Band 8 Pro έχει χωρητικότητα 289mAh και σύμφωνα με την εταιρεία επαρκεί για να διατηρήσει τη συσκευή ενεργή για 14 ημέρες (23% μεγαλύτερη αυτονομία σε σύγκριση με την περασμένη γενιά).

Xiaomi Watch S3

Το Xiaomi Watch S3 απευθύνεται σε όσους αρέσει το κλασικό στυλ χρονογράφου. Έτσι, διαθέτει στρογγυλή οθόνη AMOLED με διάμετρο 1,43” (ανάλυση 466 x 466 pixels), αλουμινένια κάσα και εναλλάξιμη στεφάνη από ανοξείδωτο ατσάλι. Η τελευταία δυνατότητα μαζί με την εύκολη εναλλαγή λουριού δίνει στον χρήστη πολλές επιλογές για μία σειρά από διαφορετικά στυλ. Τα στυλ πολλαπλασιάζονται με την πληθώρα watch faces που προσφέρει η εταιρεία -περισσότερες από 180 προσόψεις- οι οποίες μπορούν να αλλάζουν μάλιστα με μία κίνηση του χεριού. Επιπλέον, υπάρχει μία νέα λειτουργία που επιτρέπει στον χρήστη να δημιουργήσει την δική του πρόσοψη

image.jpeg.a2b3c93985461de1a31b0f7a0a022f0b.jpeg

image.jpeg.93c494f464cc669fc7c21b71cf49f7ec.jpeg

Η συσκευή που είναι βεβαίως αδιάβροχη (5ATM), υποστηρίζει Bluetooth v5.2 και NFC και έχει αρκετές ομοιότητες με τα Watch 2 και Watch 2 Pro ωστόσο μία πολύ σημαντική διαφορά είναι ότι το Watch S3 «τρέχει» το νέο HyperOS της Xiaomi και όχι το λειτουργικό σύστημα Wear OS της Google. Σύμφωνα με την εταιρεία, ο χρήστης μπορεί να ελέγξει τη συσκευή με νεύματα και κινήσεις του καρπού για να τσεκάρει τον καιρό, να τραβήξει φωτογραφίες (μέσω του κινητού του με το χαρακτηριστικό Remote Camera) ή να απαντήσει και να απορρίψει κλήσεις κ.ά.  Η μπαταρία του έχει χωρητικότητα 486 mAh και υπόσχεται αυτονομία έως και 15 ημερών ανάλογα τη χρήση (η υποστήριξη ταχείας φόρτισης υπόσχεται αυτονομία έως και δύο ημερών με 10 λεπτά φόρτισης).

Το Xiaomi Watch S3 διαθέτει πληθώρα αισθητήρων για την μέτρηση/παρακολούθηση του καρδιακού ρυθμού (για τη συγκεκριμένη μέτρηση χρησιμοποιείται ένα σύστημα 12-channel για ακόμα μεγαλύτερη ακρίβεια), του κορεσμού του οξυγόνου στο αίμα (SpO2), του στρες και του ύπνου ενώ περιλαμβάνει περισσότερες από 150 λειτουργίες παρακολούθησης της άθλησης και της γυμναστικής. Μεταξύ των 150 λειτουργιών βρίσκονται και ορισμένες για χειμερινά σπορ, με τη λειτουργία σκι μάλιστα να διαθέτει προηγμένη λήψη από κεραίες και εντοπισμό της τοποθεσίας μέσα από το L1+L5 dual-band GNSS. Μία νέα και διασκεδαστική λειτουργία που προσάρμοσε στο ρολόϊ η Xiaomi ονομάζεται «Sleep Animal». Η συγκεκριμένη λειτουργία, μετά από 7 ημέρες χρήσης της συσκευής, απεικονίζει ένα ζωάκι, το οποίο ουσιαστικά αντιπροσωπεύει την κατάσταση ύπνου τους.

  • Like 4
  • Thanks 2