Μετά την ανακοίνωση των «έξυπνων γυαλιών» Ray-Ban Stories από τις Facebook και Luxottica, ήρθε η σειρά της Xiaomi να ανακοινώσει τα δικά της γυαλιά, και λαμβάνοντας υπόψη τις δυνατότητες τους, είναι αρκετά πιο προηγμένα.

Όχι μόνο μπορούν να τραβούν φωτογραφίες και βίντεο, αλλά μπορούν να απεικονίζουν μηνύματα και ειδοποιήσεις, να πραγματοποιούν κλήσεις ή να παρέχουν πληροφορίες πλοήγησης και να μεταφράζουν σε πραγματικό χρόνο κείμενο. Και όλα τα παραπάνω, μπροστά στα μάτια του χρήστη τους χρησιμοποιώντας τεχνολογία επαυξημένης ή μικτής πραγματικότητας (Augmented ή Mixed Reality). 

Με βάρος 51 γραμμαρίων, είναι αρκετά πιο βαριά από τα Ray-Ban Stories ωστόσο μην ξεχνάμε ότι ενσωματώνουν μία ημιδιαφανή, μονοχρωματική οθόνη τεχνολογίας MicroLED, στην οποία και απεικονίζονται όλες οι πληροφορίες που αναφέραμε παραπάνω.

Όπως συμβαίνει και με τα γυαλιά Ray-Ban Stories, δίπλα από την κάμερα 5MP που ενσωματώνουν υπάρχει μία φωτεινή ένδειξη που προειδοποιεί όσους βρίσκονται στον περιβάλλοντα χώρο για τη λειτουργία της κάμερας.

Τα Smart Glasses της Xiaomi ενσωματώνουν τετραπύρηνο επεξεργαστή ARM και τρέχουν Android. Για την οθόνη, η Κινέζικη εταιρεία χρησιμοποίησε τη τεχνολογία MicroLED, η οποία έχει υψηλότερη φωτεινότητα και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από την OLED.

Η εταιρεία λέει ότι προτίμησε τη συγκεκριμένη τεχνολογία λόγω της απλούστερης δομής της, που της επίτρεψε να δημιουργήσει μία μικρή οθόνη με εικονοστοιχεία μεγέθους 4μm. Επιπλέον είναι μονοχρωματική, για να περνάει επαρκή ποσότητα φωτός από τις πολύπλοκες οπτικές δομές, χωρίς την χρήση πολλαπλών συστημάτων φακών ή καθρεπτών όπως συμβαίνει με άλλες λύσεις στην αγορά.

Σύμφωνα με τη Xiaomi, τα συγκεκριμένα έξυπνα γυαλιά δεν αποτελούν απλώς μία δεύτερη οθόνη μετά την οθόνη του κινητού, αλλά μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα ανεξάρτητα, όπως να απεικονίζουν τις ειδοποιήσεις που επιθυμεί ο χρήστης, συμπεριλαμβανομένων ειδοποιήσεων από έξυπνους συναγερμούς σπιτιού, μηνύματα από συγκεκριμένες επαφές που έχει υποδείξει και άλλα πολλά, συμπεριλαμβανομένων οδηγιών πλοήγησης σε χάρτη που απεικονίζεται κ.ά.

Επίσης απεικονίζουν ποιος καλεί στο κινητό, επιτρέποντας στον χρήστη τους να απαντήσει στην κλήση καθώς ενσωματώνουν ηχεία και μικρόφωνο. Μάλιστα, τα γυαλιά μπορούν να μεταφράζουν σε πραγματικό χρόνο χρησιμοποιώντας έναν αλγόριθμο της εταιρείας με τον «μεταφραστή» να μπορεί να μεταφράζει κείμενο, γραπτό ή από φωτογραφίες που λαμβάνονται μέσω της ενσωματωμένης κάμερας. Η εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει ακόμα το κόστος ή την ημερομηνία λανσαρίσματος των Xiaomi Smart Glasses.

  • Like 3