Το Mi Band 5 έρχεται με σημαντικές αναβαθμίσεις σε σχέση με τον προκάτοχό του, παρόλο που διατηρεί την αρχική τιμή των €24 (στην αγορά της Κίνας).

Η σημαντικότερη αναβάθμιση σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο είναι η οθόνη, που έχει μεγαλώσει στις 1,1 ίντσες από τις 0,95 ίντσες και είναι τεχνολογίας AMOLED. Μπορεί η διαφορά να μην μοιάζει σημαντική, ωστόσο η οθόνη τώρα έχει μικρότερα bezels με αποτέλεσμα να είναι πιο άνετη και να προσφέρει μεγαλύτερη επιφάνεια για την απεικόνιση δεδομένων και πληροφοριών.

Φυσικά, ο χρήστης του Mi Band 5 μπορεί να επιλέξει από μία τεράστια συλλογή από watch faces, τόσο της Xiaomi όσο και τρίτων, ενώ δεν απουσιάζουν και οι animated προσόψεις. Η οθόνη υποστηρίζει πλήρως τον χρωματοχώρο DCI-P3 και έχει ανάλυση 126 x 294 pixels ενώ προστατεύεται από ανθεκτικό γυαλί tempered glass 2.5D.

Το σύνολο των αισθητήρων παραμένει απαράλλαχτο, και έτσι ο χρήστης έχει στη διάθεση του accelerometer, heart rate monitor, barometer και gyroscope, όμως το λογισμικό έχει βελτιστοποιηθεί με την Xiaomi να προσφέρει έντεκα νέες «επαγγελματικές λειτουργίες» fitness όπως τις αναφέρει, οι οποίες προσφέρουν λεπτομερές και ακριβές tracking. Για παράδειγμα, το Mi Band 5 μπορεί να αναγνωρίζει έως και πέντε διαφορετικά στυλ κολύμβησης αυτόματα (επιπλέον, αντέχει στο νερό, σε βάθος έως 50 μέτρων).

shouhuan5-08.jpg.b53315be13393a89ddcc1fce0f7947d5.jpg

Οι σπορ λειτουργίες είναι οι Outdoor running, Treadmill, Cycling, Walking, Freestyle, Pool swimming, Elliptical, Rowing machine, Jump rope, Indoor cycling και Yoga. Διαθέσιμη στο χρήση είναι και μία βαθμολογία που η εταιρεία ονομάζει PAI (Personal Activity Intelligence) που παρέχει διάφορα στατιστικά στοιχεία και πληροφορίες για να γνωρίζει κατά πόσο ήταν ευεργετική η αθλητική του δραστηριότητα για την φυσική του κατάσταση (με αυτό τον τρόπο μπορεί να ελέγχεται η φυσική κατάσταση σε καθημερινή βάση).

Xiaomi-Mi-Band-5-features4.jpg.c5e7dc7a00fc0e22baf3e73d8024ad96.jpg

Η λειτουργία heart monitoring έχει και αυτή βελτιωθεί σημαντικά (ο αισθητήρας PPG είναι κατά 50% πιο ακριβής σε σχέση με τον προκάτοχό του) και τώρα είναι σε θέση να ανιχνεύει ανωμαλίες και να ειδοποιεί τον χρήστη. Αναφορικά με τη λειτουργία sleep tracking, η συσκευή μπορεί τώρα να εξαγάγει δεδομένα που σχετίζονται με τον ύπνο REM.

Η Xiaomi εγγυάται αυτονομία 14 ημερών και για την φόρτιση της συσκευής (100mAh μπαταρία) υπάρχει ένας adapter που προσαρμόζεται μαγνητικά για μεγαλύτερη ευκολία (δεν είναι απαραίτητο να αφαιρεθεί το λουράκι όπως παλαιότερα). Η συσκευή, που χρησιμοποιεί Bluetooth 5.0 για τη σύνδεση της με συσκευές Android και iOS θα αρχίσει να πωλείται στη Κίνα από τις 18 Ιουνίου, με την τιμή για την έκδοση χωρίς NFC να είναι CNY 189 (περίπου $23,50) και την τιμή για την έκδοση με NFC να είναι CNY 229 (περίπου €28,50).

Xiaomi-Mi-Band-5-features3.jpg.8e08378feb4c623c83daf5081140a23f.jpg

  • Like 7