Κατά καιρούς έχουμε δει διάφορα παράξενα κόνσεπτ και διπλώματα ευρεσιτεχνίας από την εταιρεία Xiaomi ωστόσο το τελευταίο ενδεχομένως να εκπλήξει αρκετούς.
 

Η δημοφιλής Κινέζικη εταιρεία κατοχύρωσε ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που αφορά σε μία κάμερα που βρίσκεται κάτω από την οθόνη εξυπηρετώντας ως εμπρόσθια (selfie) κάμερα και η οποία μπορεί να περιστραφεί (εντός της συσκευής) για να αναλάβει και τον ρόλο της κύριας κάμερας. Η περιστροφή της κάμερας μπορεί να πραγματοποιηθεί με τη χρήση κάποιου μηχανισμού ή με τη χρήση μαγνητών.

Σύμφωνα με τα έγγραφα για την κατοχύρωση του διπλώματος ευρεσιτεχνίας που κατέθεσε η εταιρεία στον Παγκόσμιο Οργανισμό Πνευματικής Ιδιοκτησίας (WIPO), η οθόνη έχει ένα τμήμα το οποίο επιτρέπει την διέλευση του φωτός προς τον φακό της κάμερας, ωστόσο δεν ξεκαθαρίζεται το μέγεθος αυτού του τμήματος. Ο σχεδιασμός θα επιτρέψει στη Xiaomi να προσφέρει ένα πραγματικό all-screen smartphone χωρίς να απαιτείται η χρήση μίας εξειδικευμένης selfie κάμερας ενώ ενδέχεται να επιτρέψει την προσαρμογή ακόμα καλύτερου hardware από μέρους της εταιρείας.

xiaomi-under-screen-rotating-camera-design.jpg

Η Κινέζικη εταιρεία είχε επιβεβαιώσει στο παρελθόν ότι πρόκειται μέσα στο 2021 να κυκλοφορήσει τα πρώτα της κινητά με εμπρόσθια κάμερα κάτω από την οθόνη. Για την ώρα παραμένουν άγνωστες οι προθέσεις της για την περιστρεφόμενη under display κάμερα.

  • Like 2