Έπειτα το M2 Pro που παρουσιάστηκε τον Ιούλιο, όπως όλα δείχνουν, ήρθε η ώρα για το Poco M2.

Το Poco M2 αναμένεται να είναι εξοπλισμένο με το SoC Helio G80 το οποίο θα συνδυάζεται με μνήμη RAM 6GB. Το smartphone της κινεζικής εταιρίας θα διαθέτει το διάσημο περιβάλλον χρήσης MIUI 11 το οποίο θα βασίζεται στο λειτουργικό σύστημα της Google Android 10 ενώ την ίδια στιγμή η εταιρία έχει δεσμευτεί να κυκλοφορήσει σύντομα το MIUI 12. Η Poco, εταιρία που ανήκει στην Xiaomi, είπε επίσης ότι το M2 δεν θα περιλαμβάνει διαφημίσεις εντός του περιβάλλοντος χρήσης, όπως μπορεί να συμβαίνει με άλλα τηλέφωνα Mi και Redmi τα οποία διαθέτουν το MIUI.

Το Poco M2 εκτός από τον Helio G80, θα εξοπλίζεται με οθόνη 6.53’’ ανάλυσης Full HD+, η οποία μάλιστα θα προστατεύεται από γυαλί τεχνολογίας Gorilla Glass 3, ενώ στο πάνω μέρος της θα υπάρχει το γνωστό σε όλους notch τύπου σταγόνας, το οποίο θα φιλοξενεί την selfie κάμερα των 8MP. Το πίσω μέρος του τηλεφώνου θα έχει υφή κατά των δακτυλικών αποτυπωμάτων, αισθητήρα Fingerpint αλλά και τετραπλό σύστημα κάμερας το οποίο θα αποτελείται από τον βασικό αισθητήρα των 13MP, τον υπερευρυγώνιο 8MP, τον Macro 5MP και τον αισθητήρα βάθους 2MP.

poco-m2-helio-g80-othoni-6-53-mpataria-5000-mah-1.jpg.790106cc57b72439cd927b794ee5386b.jpg

Το τηλέφωνο θα αντλεί ενέργεια από την μπαταρία των 5000mAh η οποία θα φορτίζει μέσω θύρας USB Type-C και θα υποστηρίζει φόρτιση έως 18W. Ωστόσο, ο φορτιστής που θα περιλαμβάνεται στο κουτί θα υποστηρίζει φόρτιση έως τα 10W, οπότε για γρηγορότερη φόρτιση, ο χρήστης θα πρέπει να αγοράσει δεύτερο φορτιστή.

Τώρα, αν όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά φαίνονται οικεία σε κάποιους ως σύνολο, αυτό συμβαίνει διότι το Poco M2 δεν είναι ένα εντελώς νέο smartphone. Το τηλέφωνο της Poco μοιράζεται τις περισσότερες προδιαγραφές του με αυτές του Redmi 9, το οποίο στην Ινδία κυκλοφόρησε ως Redmi 9 Prime. Όσον αφορά τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του Poco M2, αναμένεται να έχει αποθηκευτικό χώρο 128GB ο οποίος θα μπορεί να επεκταθεί μέσω κάρτας microSD με έως 512GB επιπλέον, νάνο-επικάλυψη P2i που απωθεί το νερό, αισθητήρα υπερύθρων αλλά και υποδοχή 3.5mm για ακουστικά.

Το Poco M2 θα κυκλοφορήσει σε χρώματα Brick Red, Pitch Black και Slate Blue στις 15 Σεπτεμβρίου αρχικά στην Ινδία. Το βασικό μοντέλο που θα διαθέτει 6GB RAM και χώρο αποθήκευσης 64GB θα πωλείται προς €125 ενώ το μοντέλο με τα 128GB θα κοστίζει €17 περισσότερο.