Όπως ανακοίνωσε ο CEO της Xiaomi, τόσο το Mi Mix Alpha όσο και τα Surge chips τίθενται σε αναμονή.

Ο Lei Jun, Διευθύνων Σύμβουλος της Xiaomi, βρήκε την ευκαιρία να απαντήσει σε μερικές ερωτήσεις στο Weibo, αναφορικά με το μέλλον της σειράς Mi Mix και ειδικότερα το Mi Mix Alpha, όπως επίσης και για τα σχέδια της εταιρίας για τα Surge chipsets.

spacer.pngxiaomi-mi-mix-seira-anamoni-1.jpg.bcdf5bea99e97f230ed051a92f7dcf8c.jpg

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Jun, η σειρά Mi Mix θα τεθεί σε αναμονή, καθώς οι προσδοκίες της Xiaomi ήταν αρκετά υψηλότερες σε σύγκριση με το πως εξελισσόντουσαν τα προϊόντα. Η εταιρία δεν ένιωσε σίγουρη με την ανάπτυξη της σειράς οπότε αποφάσισε να σκεφτεί ξανά από την αρχή το πώς αυτή θα μπορούσε να εξελιχθεί. Αν και επιβεβαιώθηκε ότι η σειρά Mi Mix θα επιστρέψει κάποια στιγμή, δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία για να περιμένουμε.

Ο Lei Jun είπε επίσης ότι το Mi MIX Alpha δεν θα βρει τον δρόμο του προς τη μαζική παραγωγή και τα ράφια των καταστημάτων παγκοσμίως, καθώς η ιδιαίτερη σχεδίαση της οθόνης του αποδείχθηκε πολύ μεγαλύτερη πρόκληση. Το τηλέφωνο ήταν ήδη διαθέσιμο σε περιορισμένες ποσότητες, αλλά ο στόχος της Xiaomi είναι να εστιάσει στο να φέρει ένα πιο έτοιμο smartphone Mi Mix στο μέλλον.

xiaomi-mi-mix-seira-anamoni-2.jpg.d89b424dc65524ed38de2c1633bd27d4.jpg

Ένα άλλο μεγάλο θέμα ήταν και τα Surge chipsets. Ο Jun αναγνώρισε ότι η εταιρία αντιμετώπισε δυσκολίες με την παραγωγή των δικών της chipset μετά την κυκλοφορία της πρώτης γενιάς το 2017, αν και η ανάπτυξη δεν έχει σταματήσει και η Xiaomi σχεδιάζει να ενσωματώσει τα Surge SoCs στις μελλοντικές της συσκευές.