Η σειρά smartphones Redmi της Xiaomi είναι από τις δημοφιλέστερες προσφέροντας πολύ καλές επιδόσεις και εξοπλισμό σε χαμηλή, σε σχέση με άλλες ανταγωνιστικές από άποψη εξοπλισμού προτάσεις, τιμή.

Η τελευταία συσκευή της σειράς ήταν το Redmi 9 ωστόσο η δημοφιλής Κινέζικη εταιρεία ετοιμάζει τώρα να λανσάρει τον διάδοχο του. Σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο Redmi 10 έρχεται με δύο πολύ σημαντικές διαφορές σε σχέση με τον προκάτοχό του.

Καταρχήν, η κύρια κάμερα αναμένεται να αναβαθμιστεί σε σημαντικό βαθμό και τον αισθητήρα 13MP θα αντικαταστήσει ένας αισθητήρας 50MP, ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα θα είναι ο Samsung Isocell JN1 50MP (0,64-micron pixels).

redmi 10_2.jpg

Το setup της κύριας κάμερας θα συμπληρώνουν μία κάμερα 8MP μαζί με ένα ζευγάρι αισθητήρων 2MP. Τις selfies αναλαμβάνει μία κάμερα 8MP που θα βρίσκεται σε μία οπή στο κέντρο στην άνω πλευρά της οθόνης.

Μία ακόμα σημαντική αλλαγή αφορά την οθόνη. Η οθόνη 6,53 ιντσών LCD IPS FHD+ στα 60Hz θα αντικατασταθεί από μία όμοιας διαγωνίου LCD IPS οθόνη FHD+ που υποστηρίζει ρυθμό ανανέωσης 90Hz για ακόμα πιο ομαλή εμπειρία χρήσης. Κατά τα άλλα, το νέο Redmi 10 δεν πρόκειται να διαφέρει σημαντικά από τον προκάτοχό του και λέγεται ότι θα ενσωματώνει το Helio G88 SoC με Mali-G52 MC2 GPU (μία ελαφρώς ενισχυμένη έκδοση του Helio G80 SoC της MediaTek) σε συνδυασμό με μπαταρία χωρητικότητας 5.000 mAh και υποστήριξη τεχνολογίας ταχείας φόρτισης 18W.

redmi 10_4.jpg

Η συσκευή αναμένεται να λανσαριστεί σε διάφορες εκδόσεις με βάση τη μνήμη ή τον αποθηκευτικό χώρο με την πλουσιότερη έκδοση να διαθέτει σύμφωνα με πληροφορίες 6GB RAM και 128GB αποθηκευτικού χώρου. Για την ώρα δεν υπάρχει η παραμικρή πληροφόρηση για το κόστος του, ωστόσο όταν είχε πρωτοκυκλοφορήσει το Redmi 9 στην Ισπανία στοίχιζε €149 οπότε δεν περιμένουμε να αλλάξουν σημαντικά τα πράγματα στον συγκεκριμένο τομέα.

  • Like 1