Μία εβδομάδα υπομονή θα πρέπει να κάνουν οι φίλοι της Xiaomi που περιμένουν το επόμενο κορυφαίο smartphone της εταιρείας.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, η Xiaomi θα προχωρήσει στα αποκαλυπτήρια της σειράς Xiaomi 12, λίγους μήνες μετά το λανσάρισμα των συσκευών στην Κίνα και συγκεκριμένα στα τέλη του προηγούμενου έτους. Τότε η εταιρεία είχε παρουσίασει τα Xiaomi 12, 12 Pro και 12X, κάτι που όπως φαίνεται θα ισχύσει και τώρα. Με βάση και τις δικές μας πληροφορίες, στην παρουσίαση δεν θα περιλαμβάνεται το Xiaomi 12 Ultra του οποίου η κυκλοφορία θα γίνει αργότερα και κατά πάσα πιθανότητα, στο β' εξάμηνο του έτους. 

Εκτός σημαντικού απροόπτου, η Xiaomi θα διατηρήσει ίδια τα χαρακτηριστικά των συσκευών μ' αυτά που έχουμε δει στην Κίνα κάτι που σημαίνει ότι τα Xiaomi 12/12 Pro/12X θα διαθέτουν οθόνες 6,28"/6,73"/6,28" αντίστοιχα. Στο Xiaomi 12 θα υπάρχει τριπλή κάμερα με κύριο αισθητήρα 50MP της Sony (IMX 766), έχοντας παράλληλα υποστήριξη ταχείας φόρτισης 67W. Η Pro έκδοση θα διαθέτει οθόνη LTPO 2.0 AMOLED με προσαρμοζόμενο ρυθμό ανανέωση από 1 έως 120Hz ενώ στο πίσω μέρος υπάρχουν τρεις αισθητήρες, και οι τρεις στα 50MP. Η οικονομικότερη πρόταση, το Xiaomi 12X παραμένει αμφίβολη αν θα περιλαμβάνεται στις ανακοινώσεις. Αυτή πάντως υποστηρίζει ρυθμό ανανέωσης 120Hz, έχοντας το ίδιο camera setup μ' αυτό του Xiaomi 12 και ενσωματώνοντας μπαταρίας 6500mAh με υποστήριξη γρήγορης φόρτισης 67W.

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά online μέσα από το επίσημο κανάλι της εταιρείας στο YouTube, και ξεκινά στις 14:00 ώρα Ελλάδος.

 

  • Like 1