Η κινεζική εταιρεία δεν επέτρεψε ποτέ την εισαγωγή των συσκευών της σε κάποιες χώρες, ωστόσο φαίνεται ότι παίρνει επιπλέον μέτρα για να το διασφαλίσει.

Τα smartphones της Xiaomi είναι διαθέσιμα σε πολλές χώρες παγκοσμίως πέρα από την εγχώρια αγορά της Κίνας. Ωστόσο, σε ορισμένα μέρη, όπως για παράδειγμα τις ΗΠΑ, την τρίτη μεγαλύτερη αγορά smartphone στον κόσμο, η Xiaomi δεν επιτρέπει την εισαγωγή και την πώλησή τους.

Οπότε τι έκαναν οι χρήστες μέχρι στιγμής που δεν μπορούσαν να αποκτήσουν επίσημα μία συσκευή Xiaomi; Επέλεγαν να αγοράσουν ένα Xiaomi τηλέφωνο από χώρα που υποστηρίζεται η εισαγωγή και πώληση των κινεζικών συσκευών και έπειτα το χρησιμοποιούσαν από τη χώρα στην οποία διέμεναν.

Για αρκετά χρόνια, η Xiaomi αν και απαγορεύει ρητά στους Όρους και Προϋποθέσεις την πώληση και εισαγωγή συσκευών σε ορισμένες περιοχές, έκανε τα «στραβά μάτια». Τώρα όμως, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα XDA-Developers, η εταιρεία αλλάζει τη στάση της. Χρήστες σε Ιράν, Κούβα, Συρία, Βόρεια Κορέα, Σουδάν και την περιοχή της Κριμαίας αναφέρουν ότι τα τηλέφωνά τους απενεργοποιούνται εξ’ αποστάσεως από την Xiaomi. Μάλιστα, εμφανίζεται μήνυμα που εξηγεί το γιατί:

Η πολιτική της Xiaomi δεν επιτρέπει την πώληση ή την παροχή του προϊόντος στην περιοχή στην οποία επιχειρήσατε να το ενεργοποιήσετε. Επικοινωνήστε απευθείας με τους εμπόρους λιανικής πώλησης για πρόσθετες πληροφορίες.

Όποιος χρήστης βλέπει αυτό το μήνυμα δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει το τηλέφωνό του καθιστώντας τη συσκευή soft-bricked.

Δεν είναι σαφές γιατί η Xiaomi υιοθετεί αυτήν τη στάση τώρα, όταν και αγνοούσε το ζήτημα εδώ και καιρό. Ανεξάρτητα από αυτό, όποιος χρήστης βρίσκεται σε κάποια από αυτές τις περιοχές ενδεχομένως να πρέπει να αγοράσει ένα διαφορετικό τηλέφωνο ή να εγκαταστήσει μία custom ROM. Φαίνεται ότι τα τηλέφωνα με custom ROMs δεν επηρεάζονται από αυτήν τη νέα εφαρμογή πολιτικής.

  • Like 2
  • Sad 3