Επίσημο έγινε όπως αναμενόταν σήμερα το Mi 6, το νέο κορυφαίο smartphone της Xiaomi το οποίο σύμφωνα με την κινεζική εταιρεία «προσφέρει περισσότερα για λιγότερα».

Στον τομέα της εμφάνισης, το Mi 6 πάει τον όλο σχεδιασμό του περσινού μοντέλου ένα βήμα παρακάτω, διαθέτοντας πλέον κυρτές πλευρές και στο εμπρόσθιο μέρος της οθόνης των 5,15 ιντσών (Full HD ανάλυση), με την παρουσία γυαλιού στις δύο πλευρές να ενώνονται κάτω από ένα μεταλλικό πλαίσιο. Μάλιστα όπως αναφέρει η Xiaomi, η διαδικασία κατασκευής του παίρνει 12 ημέρες.

 

Στο πίσω μέρος για πρώτη φορά σε μοντέλο της σειράς, βλέπουμε την παρουσία διπλής κάμερας με αισθητήρες των 12MP, με τη χρήση τους να μη διαφέρει από αυτή που βλέπουμε στο iPhone 7 Plus. Συγκεκριμένα η πρώτη κάμερα διαθέτει ευρυγώνιο φακό, η δεύτερη είναι τηλεφακός, και ο συνδυασμός τους δίνει τη δυνατότητα λήψεων με το bokeh εφέ ή με χρήση 10x ψηφιακού zoom και 2x οπτικού. Υποστηρίζεται ακόμα οπτικός σταθεροποιητής 4 αξόνων ενώ η εμπρόσθια κάμερα έχει ανάλυση 8MP.

 

Στο εσωτερικό η Xiaomi στηρίζεται για μια ακόμη χρονιά στην κορυφαία λύση της Qualcomm που γι' αυτή την εποχή είναι το Snapragon 835 SoC, με οκταπύρηνο επεξεργαστή αλλά και 6GB μνήμη, μεγαλύτερη ακόμα και από πολλές καινούριες ναυαρχίδες. Ακόμα το αρχικό μοντέλο έρχεται με 64GB αποθηκευτικού χώρου, ενώ υπάρχει η δυνατότητα επέκτασής του μέσω MicroSD κάρτας. Άλλη μια σημαντική προσθήκη στο Xiaomi Mi 6 είναι η παρουσία στεροφωνικών ηχείων. Μια εμφανής απουσία, σημείο των καιρών είναι αυτή της θύρας ακουστικών, την οποία αντικαθιστά η USB Type-C θύρα.

 

xiaomimi6.jpg

 

Τέλος αν και δεν είναι απόλυτα αδιάβροχο, το Mi 6 μπορεί να αντέξει σε μικρές πτώσεις νερού στην επιφάνεια του ενώ η μπαταρία έχει χωρητικότητα 3350 mAh. Κυκλοφορεί αρχικά στην Κίνα στα τέλη Απριλίου με τιμή αρκετά δελεαστική αφού αυτή έχει οριστεί στα $360. Διαθέσιμο είναι και ένα δεύτερο μοντέλο με 128GB αποθηκευτικό χώρο που κοστίζει ελάχιστα παραπάνω και συγκεκριμένα $420.

 

Link.png Site: GSMArena