Η τέταρτη γενιά του Mi Band, ενός από τα πιο επιτυχημένα wristbands παγκοσμίως, ανακοινώθηκε πριν λίγο στην Κίνα από τη Xiaomi.

Το Mi Band 4 διατηρεί το σχεδιασμό των προκατόχων του όμως η οθόνη του πλέον είναι μεγαλύτερη στις 0.95 ίντσες από 0.78", στηρίζεται στην AMOLED τεχνολογία και για πρώτη φορά είναι έγχρωμη. Η ανάλυση αντίστοιχα ανεβαίνει από τα 80x120 στα 120x240 pixels ενώ περιλαμβάνεται υποστήριξη NFC για πραγματοποίηση ανέπαφων πληρωμών. 

Με αντοχή σε βάθος έως 50 μέτρα, μια ακόμα σημαντική αλλαγή είναι το νέο επιταχυνσιόμετρο υψηλής ακρίβειας 6 αξόνων για καλύτερη ανίχνευση των επιδόσεών σας σε ένα άθλημα όπως για παράδειγμα στην κολύμβηση όπου το νέο Mi Band 4 είναι σε θέση να καταλάβει ποιο στυλ κολύμβησης χρησιμοποιείτε. Το ενσωματωμένο μικρόφωνο, υπάρχει προκειμένου να δίνετε φωνητικές εντολές στην ψηφιακή βοηθό της Xiaomi, την Xiao που έχει παρουσία μόνο μέσα στην Κίνα, κάτι που σημαίνει ότι η Xiaomi ίσως στηριχτεί στο Google Assistant για το πανευρωπαϊκό λανσάρισμα της συσκευής.

1355938073_miband4_2.jpg.2ebc5b19cf5d0f833106cc2a75f1f0c4.jpg

Παραμένει πάντα ο αισθητήρας μέτρησης καρδιακών παλμών και η μέτρηση της ποιότητας του ύπνου ενώ υποστηρίζει Bluetooth 5.0. Στον τομέα της αυτονομίας, η Xiaomi υποστηρίζει ότι ο χρήστης μπορεί να χρησιμοποιεί το Mi Band 4 με NFC χρήση περίπου 15 ημέρες ενώ στο δεύτερο μοντέλο που δεν διαθέτει NFC η αυτονομία ανεβαίνει στις 20 ημέρες. 

Όπως και οι προκάτοχοί του έτσι και η τέταρτη γενιά του wristband της Xiaomi ξεχωρίζει για την πολύ χαμηλή τιμή της η οποία έχει οριστεί περίπου στα $33 με βάση την ισοτιμία για το μοντέλο με NFC ενώ η «απλή» έκδοση χωρίς το συγκεκριμένο τσιπ, πέφτει στα $25. Παραδοσιακά, θα πρέπει να περιμένουμε τις τιμές αυτές λίγο ακριβότερες όταν έρθουν και από τα μέρη μας, κάτι που θα γίνει τους επόμενους μήνες.

GSMArena

  • Like 11