Στην Κίνα πραγματοποιείται αυτή τη περίοδο το World 5G Conference, και ανάμεσα στους ομιλητές ήταν και ο CEO της Xiaomi, Lei Jun.

Κατά την διάρκεια του keynote, ο Lei Jun αποκάλυψε ότι η εταιρεία του βρίσκεται στα τελευταία στάδια κατασκευής του δικού της εργοστασίου 5G, στο οποίο θα αναπτύσσει και θα παράγει τις ναυαρχίδες της με δυνατότητες 5G. Η κατασκευή του εργοστασίου αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο.

Το εργοστάσιο κατασκευάζεται στη Ζώνη Οικονομικής και Τεχνολογικής Ανάπτυξης του Πεκίνου και όπως αναφέραμε σε αυτό η Xiaomi πρόκειται να κατασκευάζει τα κορυφαία της κινητά. Θα διαθέτει μεγάλης έκτασης αυτοματοποιημένες γραμμές παραγωγής για την βελτίωση της αποδοτικότητας της παραγωγής, καθώς και εργαστήρια 5G ενώ στον ίδιο χώρο θα στεγάζονται και υποδομές για υπηρεσίες cloud.

Το εργοστάσιο καλύπτει μία περιοχή 187 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων, και αναμένεται από τις γραμμές παραγωγής να «βγαίνουν» περίπου 60 μονάδες το λεπτό, δηλαδή ένα smartphone το δευτερόλεπτο, που είναι 60% παραπάνω από όσα μπορούν οι σημερινές μονάδες να επιτύχουν.  

xiaomi.jpg.5dd83830d8f5c3c879bac997a34fcedc.jpg

Σε πρώτη φάση, το εργοστάσιο θα παράγει 1 εκατομμύριο μονάδες, που δεν είναι και πολλές, αν θεωρητικά οι μονάδες παραγωγής είναι ικανές για 30 εκατομμύρια περίπου συσκευές μέσα σε 365 ημέρες. Με τον καιρό ωστόσο, η παραγωγή θα αυξηθεί σημαντικά. Χάρη στο νέο αυτό εργοστάσιο, η εταιρεία θα μπορεί να πραγματοποιήσει «flash sales» συχνότερα και θα μπορεί να φέρνει τις συσκευές της στην αγορά πολύ ταχύτερα από ότι στο παρελθόν.

GSMArena