Η Canalys αναφέρει ότι η Xiaomi είναι πλέον δεύτερη στην Ευρώπη σε πωλήσεις, με την Apple παρ’ όλα αυτά να διατηρεί τη θέση της στις χώρες της Δυτικής Ευρώπης.

Οι πρόσφατες αναφορές του Q1 2021 έδειχναν ότι η Xiaomi βρίσκεται πολύ κοντά με την Apple όσον αφορά το παγκόσμιο μερίδιο αγοράς. Τώρα όμως, τουλάχιστον μία εταιρεία έρευνας και παρακολούθησης στατιστικών, αποκάλυψε ότι η Xiaomi έχει ήδη περάσει την Apple σε μία πολύ κρίσιμη περιοχή στη μάχη του παγκόσμιου μεριδίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του πρώτου τριμήνου του 2021 από την Canalys, η Xiaomi έχει περάσει την Apple στην Ευρώπη και είναι πλέον δεύτερη πίσω από τη Samsung. Πιο συγκεκριμένα, η Xiaomi λέγεται ότι αντιπροσωπεύει μερίδιο 23% στην Ευρώπη σε σύγκριση με το 19% της Apple. Η Canalys πρόσθεσε ότι η Xiaomi σημείωσε ανάπτυξη της τάξεως του 85% σε σύγκριση με την προηγουμένη χρονιά ενώ η Apple «μόλις» 22%.

xiaomi-q1-2021-1.jpg.f17e31d05ccc2d4ff86b3637294517dd.jpg

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Xiaomi είναι σχετικά μια «νεοεισερχόμενη» εταιρεία στην Ευρώπη προσφέροντας σε μεγάλο βαθμό οικονομικά τηλέφωνα. Την ίδια στιγμή, η Apple έχει παρουσία στην Ευρώπη για πάνω από 10 χρόνια και σε μεγάλο βαθμό προσφέρει smartphones της premium κατηγορίας. Παρ’ όλα αυτά, αυτό εξακολουθεί να αποτελεί μια σημαντική νίκη για την Xiaomi, καθώς η Ευρώπη αποτελεί μία σημαντική περιοχή αναφορικά με το παγκόσμιο μερίδιο αγοράς. Η κινέζικη εταιρεία έχει αρχίσει να προσφέρει και αρκετές premium συσκευές τον τελευταίο καιρό, οπότε έχει ενδιαφέρον για το πώς θα εξελιχθεί η συγκεκριμένη μάχη.

Η Canalys διευκρίνισε επίσης ότι η Xiaomi παραμένει πίσω από την Apple στις χώρες της Δυτικής Ευρώπης, αντιπροσωπεύοντας το 17% του μεριδίου αγοράς έναντι του 25% της δεύτερης. Είναι λοιπόν σαφές ότι η Ανατολική Ευρώπη είναι υπεύθυνη για το μεγαλύτερο μέρος ανάπτυξης της Xiaomi όσον αφορά την ευρωπαϊκή αγορά.

xiaomi-q1-2021-2.jpg.df55ff06f9a01f7994e04277a9f0afae.jpg

Από αυτά που παρουσίασε η Canalys ενδιαφέρον έχει και το γεγονός πως η Huawei φαίνεται πως βρίσκεται σε μεγάλη πτώση αυτή τη στιγμή λόγω των κυρώσεων των ΗΠΑ. Η εταιρεία βρίσκεται στην 5η θέση με μερίδιο αγοράς 3% στην Ευρώπη, πίσω από την 4η Oppo. Βέβαια, η Oppo σημείωσε ανάπτυξη 153% στην Ευρώπη και 197% στις χώρες της Δυτική Ευρώπης, ανάπτυξη που αυτή τη στιγμή δεν είναι ξεκάθαρο αν προήλθε από τη σχετικά πρόσφατη είσοδο της εταιρείας στην Ευρώπη ή την πτώση της Huawei.

  • Like 2