Η επιβλητική τηλεόραση της Xiaomi είναι μέρος της Mi Master σειράς και θα διαθέτει τεχνολογία mini-LED.

Πλέον οι 40 ίντσες για το σαλόνι φαντάζουν λίγες, με τις τηλεοράσεις των 55’’ να είναι ίσως η επικρατέστερη λύση. Αν όμως κάποιος χρειάζεται ακόμη μεγαλύτερη τηλεόραση, η Xiaomi ίσως έχει την λύση. Η εταιρία κυκλοφόρησε δύο νέα μοντέλα τηλεοράσεων της σειράς Mi Master μεγέθους 82’’.

Η τεράστια τηλεόραση της Xiaomi έρχεται εξοπλισμένη με πάνελ 8K που διαθέτει τεχνολογία mini-LED. Αυτή η τεχνολογία προσφέρει στην οθόνη 960 ζώνες ελέγχου φωτός δίνοντας καλύτερη αντίθεση αλλά και χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας. Και μιλώντας για ενέργεια, το μεγάλο πάνελ έχει απαιτήσεις έως και 700W, κάτι που σημαίνει ότι οι υποψήφιοι αγοραστές θα χρειαστούν ίσως να συνυπολογίσουν και τα επιπλέον έξοδα ηλεκτρικής ενέργειας στο budget τους.

Η Extreme Commemorative Edition τηλεόραση, όπως την έχει ονομάσει η εταιρία, διαθέτει ακόμη ρυθμό ανανέωσης 120Hz με τεχνολογία εξομάλυνσης της εικόνας MEMC (Motion Estimation, Motion Compensation), καλύπτει το 98% της χρωματικής παλέτας DCI-P3 ενώ έχει και ενσωματωμένο media player. Για όλα τα παραπάνω υπεύθυνο για τη σωστή λειτουργία τους είναι το chipset της Novatek το οποίο συνοδεύεται με μνήμη RAM 4GB και 256GB αποθηκευτικού χώρου. Στα θετικά της τηλεόρασης είναι επίσης η υποστήριξη 5G, η θύρα LAN Gigabit αλλά και η θύρα HDMI 2.1.

xiaomi-mi-master-82-intses-4k-main.jpg.fa2e7cca7e3bc682a89df09855329613.jpg

Η οικονομικότερη ε κδοχή της τηλεόρασης έρχεται με πάνελ 4K, ρυθμό ανανέωσης 120Hz αλλά και την ίδια τεχνολογία εικόνας MEMC. Διαθέτει και αυτή HDMI 2.1 ενώ υποστηρίζει και Dolby Vision. Καλύπτει το 93% της παλέτας DCI-P3 ενώ παρέχει και μια σειρά από έξυπνες λειτουργίες οι οποίες γίνονται διαθέσιμες από το περιβάλλον MIUI της εταιρίας. Όσον αφορά τα τεχνικά της χαρακτηριστικά, διαθέτει chipset της MediaTek με 4GB μνήμη RAM αλλά και αποθηκευτικό χώρο 64GB.

Όπως μπορεί να φανταστεί κανείς, μία τηλεόραση με πάνελ 8K, μέγεθος 82’’ και 5G δεν θα μπορούσε να είναι φθηνή, με την τιμή της στην Κίνα να αγγίζει τα $7330. Όσον αφορά την 4K έκδοση, αυτή κοστίζει $1465.

  • Like 4