Ο τηλεσκοπικός φακός μεγάλου διαφράγματος της Xiaomi ζουμάρει με τον ίδιο τρόπο όπως μία point-and-shoot κάμερα.

Οι κάμερες στα smartphones της Xiaomi ίσως λάβουν μία μεγάλη αναβάθμιση τους επόμενους μήνες, τόσο σε ποιότητα όσο και σε ευελιξία. Η εταιρία παρουσίασε έναν νέο τηλεσκοπικό φακό μεγάλου διαφράγματος. Σύμφωνα με διαρροή από το Digital Chat Station αλλά και μία δημοσίευση της Xiaomi στο Weibo, ο φακός διαθέτει ένα πολύ μεγάλο διάφραγμα, ικανό να αυξήσει την ευαισθησία στο φως κατά 300% ενώ την ίδια στιγμή ενσωματώνει και μια νέα τεχνολογία σταθεροποίησης εικόνας.

Η ευκρίνεια στις φωτογραφίες λέγεται επίσης ότι βελτιώνεται κατά 20% χάρη στο μεγάλο διάφραγμα και την τεχνολογία σταθεροποίησης. Η Xiaomi δεν έχει ακόμη ανακοινώσει το ακριβές διάφραγμα του εν λόγω φακού, οπότε για την ώρα κανείς δεν γνωρίζει πόσο μεγάλο είναι. Εκτός όμως από αυτό, ο νέος φακός κρύβει κι άλλον άσσο στο μανίκι του.

Σε ένα βίντεο της Xiaomi που δημοσιεύτηκε στο Weibo, παρουσιάζεται ο φακός ο οποίος καθώς ζουμάρει εκτείνεται εκτός του σώματος του smartphone, όπως δηλαδή ζουμάρουν οι κάμερες point-and-shoot. Η λειτουργία ζουμ είναι παρόμοια με αυτή που υπήρχε στο Samsung Galaxy K Zoom. Η Xiaomi δεν προσδιόρισε το εύρος του ζουμ ή αν αυτό τελικά θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ζουμάρει κάποιος σε συγκεκριμένα θέματα.

 

Τα περισσότερα smartphones αυτή τη στιγμή διαθέτουν σταθερούς τηλεφακούς με τον φακό της Xiaomi να μπορούσε να επιτρέψει περισσότερες επιλογές φωτογράφισης. Μελλοντικά, αυτός ο τηλεσκοπικός φακός θα μπορούσε να δώσει μία γενικότερη ώθηση στις δυνατότητες λήψης φωτογραφιών της κινεζικής εταιρίας. Ειδικά αν συνοδευτεί με ένα αξιόλογο λογισμικό, ο χρήστης θα μπορούσε να έχει στην κατοχή του μία αρκετά ισχυρή κάμερα τσέπης.

Δεν είναι σαφές πότε το νέο σύστημα κάμερας της Xiaomi θα κάνει ντεμπούτο σε κάποιο smartphone. Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για ένα ενδιαφέρον project το οποίο αν φέρει εις πέρας η κινεζική εταιρία, αναμένεται να δούμε smartphones τα οποία θα θέσουν ακόμη υψηλότερα τον πήχη στη φωτογραφία.

  • Like 11
  • Haha 1