Μοιάζει…παράδοξο, αλλά σε περίπτωση που θέλατε να στείλετε cloud data, και πολλές εταιρείες ήδη το κάνουν, μερικές φορές είναι προτιμότερο να τα στείλετε με courier, αντί να περιμένετε να ολοκληρωθεί το ανέβασμα. Και η Amazon το ξέρει καλύτερα από τον καθένα αυτό.

Ο γίγαντας των υπηρεσιών Internet μόλις αποκάλυψε το Snowball, μία παράξενη στην όψη –σε κάποιους μοιάζει με άθραυστο κουτί εργαλείων, σε άλλους με χρηματοκιβώτιο, με “μαύρο” κουτί αεροπλάνου αν εξαιρέσεις το χρώμα κ.ά- συσκευή αποθήκευσης που μπορεί να μεταφέρει έως και 50TB δεδομένων στην επιχείρηση Amazon Web Services με τον παραδοσιακό τρόπο.

 

Το παράξενο κουτί, όχι μόνο είναι αρκετά ανθεκτικό για να αντέξει στις κακουχίες μεταφοράς με courier, αλλά επιπλέον διαθέτει όλα όσα απαιτούνται για την δικτύωση και την τροφοδοσία του. Διαθέτει ακόμα και οθόνη E-Ink για την διαχείριση του, η οποία μετατρέπεται σε ετικέτα αποστολής.

 

Εκτός και αν εργάζεστε σε κάποια εταιρεία που χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες AWS δεν πρόκειται να δείτε ένα τέτοιο κουτί από κοντά. Η αποστολή πολλών terabytes δεδομένων από μία εταιρεία στην Amazon Web Services στοιχίζει περισσότερα από $200.

 

Link.png Site: Engadget