Αν και η Amazon είναι κυρίως γνωστή για το τεράστιο online store που διαθέτει, οι υπηρεσίες cloud που προσφέρει αποτελούν μία εξίσου τεράστια επιχείρηση, αφού τροφοδοτούν μερικές από τις δημοφιλέστερες ιστοσελίδες, εφαρμογές και υπηρεσίες στον πλανήτη.

Επίσης, είναι εύκολο να ξεχάσει κάποιος ότι η εταιρεία, μετά την εξαγορά του Twitch, έχει μία ιδιαίτερα εντυπωσιακή online gaming παρουσία με το Twitch. Με την τελευταία της ανακοίνωση, που έχει την ονομασία Lumberyard, η Amazon θέλει να συνδυάσει όλες τις δυνάμεις της και τα πλεονεκτήματα της σε μία νέα δωρεάν μηχανή παιχνιδιών, που έχει σχεδιαστεί για να δίνει την δυνατότητα στους developers να δημιουργήσουν παιχνίδια A+ και παράλληλα να ενσωματώνουν όλες τις online υπηρεσίες της εταιρείας παράλληλα.

 

Η Amazon λέει ότι η Lumberyard δημιουργήθηκε για να γίνουν τα παιχνίδια περισσότερο social, και θέλει οι developers να επικεντρωθούν στο να δημιουργήσουν μοναδικά παιχνίδια που μπορούν να υποστηρίξουν εν τη γενέσει τους τεράστιες κοινότητες, αντί να καταναλώνουν χρόνο και πόρους αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις και την πολυπλοκότητα που συνοδεύουν την δημιουργία μίας custom μηχανής ή να αντιμετωπίζουν αργότερα προβλήματα με τους διακομιστές. Μετά την εγγραφή τους, τα στούντιο ανάπτυξης και οι developers μπορούν να ασχοληθούν με το animation των χαρακτήρων, με camera frameworks, με animation και particle editors, με εργαλεία ήχου, με στοιχεία AI και με εφέ που αφορούν στον καιρό κ.ά. Η Lumberyard βασίζεται στην μηχανή γραφικών CryEngine της CryTek και ενσωματώνει την τεχνολογία Double Helix.

 

Φυσικά, με την Lumberyard οι developers μπορούν να ενσωματώσουν χαρακτηριστικά του Twitch και να ενεργοποιήσουν την υποστήριξη mod απευθείας από τον editor. Με το Twitch ChatPlay, η Amazon λέει πως οι developers θα είναι σε θέση να ενσωματώσουν χαρακτηριστικά πραγματικού χρόνου που θα επιτρέπουν στους viewers να ψηφίζουν, να στέλνουν δώρα στους αγαπημένους streamers τους κ.ά. Για την ώρα, η Lumberyard επιτρέπει την δημιουργία τίτλων για PC και κονσόλες, ωστόσο η Amazon λέει ότι σύντομα έρχεται υποστήριξη και για mobile παιχνίδια ή VR.

 


Link.png Site: Engadget