Εδώ και αρκετά χρόνια, η Amazon προσπαθεί να μιμηθεί το Netflix με τις πολλές streaming video προσφορές της, και τώρα με την νέα υπηρεσία Amazon Video Direct, φαίνεται να ακολουθεί το παράδειγμα των YouTube και Vimeo, κάνοντας απλούστερη την διαδικασία ανεβάσματος των videos σας, και το σπουδαιότερο, της πληρωμή σας για το υλικό που ανεβάσατε.

Αυτό σημαίνει ότι όσοι το θέλετε μπορείτε να ανεβάσετε τα δικά σας video και να επιλέξετε ακριβώς τον τρόπο που οι άνθρωποι θα έχουν πρόσβαση σε αυτά μέσω της υπηρεσίας Amazon Video Direct (AVD).

 

Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να κάνετε τα videos σας διαθέσιμο σε όλους τους συνδρομητές Amazon Prime ή να ακολουθήσετε κάποιο άλλο πρότυπο, όπως της ενοικίασης on-demand ή της αγοράς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε διαθέσιμα τα videos που ανεβάζετε σε όλα τα μέλη Amazon με υποστήριξη διαφημίσεων ή να δημιουργήσετε ένα ολόκληρο κανάλι μέσω συνδρομής και μέσω του προγράμματος Amazon’s Streaming Partners.

 

Αν και το Vimeo έχει χαράξει την δική του πορεία, ουσιαστικά διαφοροποιούμενο από άλλες αντίστοιχες video streaming υπηρεσίες επειδή απευθύνεται κυρίως στους ανεξάρτητους δημιουργούς, η Amazon έχει το πλεονέκτημα από άποψη εύρους, όσον αφορά στο κοινό, αλλά και από άποψη υποστήριξης συσκευών. Η εταιρεία επίσης υπόσχεται λεπτομερή στοιχεία σχετικά με το πώς τα πηγαίνει το υλικό σας, μεταξύ των οποίων τα λεπτά που ένας τίτλος έγινε streaming, τα έσοδα, τον αριθμό των συνδρομητών, το ιστορικό πληρωμών κ.ά.

 

Σύμφωνα με το Variety, ο χρήστης λαμβάνει το 50% των εσόδων από ενοικιάσεις ή αγορές και το 55% των εσόδων από διαφημίσεις. Με περιεχόμενο Prime Video, θα κερδίζετε $0,15 ανά ώρα στις ΗΠΑ και $0,06 ανά ώρα για streaming που πραγματοποιείται από οπουδήποτε αλλού στον κόσμο ενώ τα έσοδα ανά video περιορίζονται σε $75.000.

 

Μερικούς από τους συνεργάτες της Amazon, είναι οι Samuel Goldwyn, Machinima και Conde Nast. Η Amazon επίσης ανακοίνωσε και το πρόγραμμα AVD Stars, το οποίο δίνει την ευκαιρία στους δημιουργούς video να έχουν επιπλέον έσοδα (από μία επιταγή ενός εκατομμυρίου δολαρίων) με βάση το πόσοι άνθρωποι είδαν το περιεχόμενο τους.

 

Link.png Site: Engadget

 

http://o.aolcdn.com/hss/storage/midas/65d45f14dfb88174de035e64a6225cd9/203799635/460308440-ed.jpg