Με βελτιωμένα τεχνικά χαρακτηριστικά αλλά χωρίς κάποια νέα λειτουργία–κράχτη, η δεύτερη γενιά του Kindle Paperwhite είναι γεγονός.

Πιο συγκεκριμένα, το νέο Kindle βελτιώνει την αντίθεση και την φωτεινότητα της οθόνης καθώς και την τεχνολογία αφής, κάτι που σε συνδυασμό με τον κατά 25% ταχύτερο επεξεργαστή αναμένεται να βελτιώσει την ταχύτητα εναλλαγής των σελίδων.

 

Από εκεί και πέρα οι υπόλοιπες αλλαγές αφορούν κυρίως το λογισμικό του Kindle, με την ενσωμάτωση της υπηρεσίας Goodreads, που η Amazon εξαγόρασε τον περασμένο Μάρτιο και τις βελτιώσεις στο λεξικό και την πλοήγηση στις σελίδες των βιβλίων να ξεχωρίζουν. Τέλος, η λειτουργία FreeTime απευθύνεται σε παιδιά και εμφανίζει επιβραβεύσεις όταν επιτυγχάνονται κάποιοι συγκεκριμένοι στόχοι.

 

Η διάθεση του Kindle Paperwhite 2ης γενιάς ξεκινά στις ΗΠΑ στις 30 Σεπτεμβρίου με τιμή που ανέρχεται στα 119 δολάρια για την απλή έκδοση (με διαφημίσεις), 139 δολάρια για την έκδοση χωρίς διαφημίσεις και 189 δολάρια για την έκδοση με 3G ενώ από τις 9 Οκτωβρίου ξκινά να διατίθεται και στην Ευρώπη. Οι προπαραγγελίες πάντως είναι ήδη ανοιχτές και για την Ελλάδα, με το κόστος του μοντέλου χωρίς διαφημίσεις να φτάνει συνολικά τα 150 ευρώ (μαζί με τα έξοδα αποστολής και το τελωνείο).

 

Link.png Site: http://www.amazon.com/gp/product/B00AWH595M/ref=fs_clw[/url]']Amazon