Πριν από λίγους μήνες η Amazon παρουσίασε τις υπηρεσίες Cloud Drive και Cloud Player, προσφέροντας τη δυνατότητα στους χρήστες να αποθηκεύουν τη μουσική και τα δεδομένα τους στους servers της εταιρείας έτσι ώστε να έχουν πρόσβαση σε αυτά από οποιαδήποτε ηλεκτρονική συσκευή διαθέτει πρόσβαση στο Internet. Ύστερα από την ανακοίνωση του iCloud από την Apple, το οποίο μεταξύ άλλων δίνει τη δυνατότητα με $25 δολάρια να ανεβάζει κανείς όλα τα μουσικά κομμάτια του στο σύννεφο είτε είναι αγορασμένα είτε όχι, η Amazon εμπλουτίζει τις υπηρεσίες της με νέες δυνατότητες.

 

Οι χρήστες που θα πληρώσουν $20 δολάρια για 20GB αποθηκευτικού χώρου στο cloud, θα λαμβάνουν αυτόματα απεριόριστο χώρο αποθήκευσης για τα μουσικά τους κομμάτια σε μορφή MP3 και AAC εξοικονομώντας έτσι περισσότερο ελεύθερο χώρο στον εικονικό δίσκο για τα υπόλοιπα δεδομένα των χρηστών. Η προσφορά αυτή θα ισχύει για περιορισμένο χρονικό διάστημα.

 

Το επόμενο κομμάτι της ανακοίνωσης της Amazon αφορά τα μουσικά κομμάτια που έχουν αγοραστεί μέσω του Amazon MP3 Store τα οποία δε θα επιβαρύνουν τον αποθηκευτικό χώρο των χρηστών καθώς δε θα προσμετρούνται σε αυτόν. Η δυνατότητα αυτή αφορά μουσικά κομμάτια που έχουν αγοραστεί οποιαδήποτε χρονική στιγμή από το ηλεκτρονικό κατάστημα της Amazon, ενώ μέχρι τώρα ίσχυε για πληρωμές που έλαβαν χώρα πριν το ντεμπούτο των υπηρεσιών cloud της εταιρείας.

 

Επίσης η Amazon ανακοίνωσε την επίσημη υποστήριξη του cloud player από το iPad, έτσι ώστε οι κάτοχοι της συσκευής να ακούνε τα αγαπημένα τους τραγούδια απροβλημάτιστα από τον μουσικό player του Cloud Drive που είναι ειδικά παραμετροποιημένος για τη συσκευή τους.

 

Link.png Site: Amazon