Το ότι η Amazon κατασκευάζει smartphone είναι κοινό μυστικό ύστερα από τις πρόσφατες μετεγραφές γνωστών στελεχών άλλων εταιρειών που ασχολούνται είτε με mobile πλατφόρμες είτε με την κατασκευή συσκευών.

Μια νέα αναφορά της ιστοσελίδας jessialessin.com, δίνει ίσως μια πιο ενδιαφέρουσα εικόνα για τα σχέδια της Amazon αφού όπως υποστηρίζει, η εταιρεία εξετάζει σοβαρά πως να προσφέρει τη συσκευή εντελώς δωρεάν χωρίς να είναι υποχρεωτική η σύναψη συμβολαίου με εταιρεά κινητής τηλεφωνίας.

 

Κάτι τέτοιο δείχνει αρκετά πιθανό να συμβεί αφού η Amazon είναι σε θέση να εκμεταλλευτεί την ευρεία διάθεση των συσκευών με την υποχρεωτική συνδρομή σε κάποια από τις υπηρεσίες της εταιρείας όπως το Prime ή το πρόγραμμα Special Offers.

 

Αν τελικά η Amazon προχωρήσει με αυτό το σχέδιο, θα αποτελέσει μια σοβαρή απειλή στο επιχειρηματικό μοντέλο των κατασκευαστών κινητών τηλεφώνων αλλά και των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας.

 

Link.png Site: ']TheNextWeb

 

Ενημέρωση 9/9: Η Amazon με δήλωση της διευκρινίζει ότι δεν έχει πλάνα για κυκλοφορία ενός smartphone μέσα στο έτος και ακόμα και να το έκανε, αυτό δε θα ήταν δωρεάν