Μπορεί η Amazon να είναι ο μεγαλύτερος online retailer ωστόσο φαίνεται πως επιθυμεί να είναι περισσότερο “influential” στην αγορά, και για αυτό λανσάρει όλο και περισσότερα προϊόντα Τεχνητής Νοημοσύνης (AI, Artificial Intelligence).

Η θυγατρική Amazon Web Services λανσάρισε μία νέα κάμερα Τεχνητής Νοημοσύνης με κόστος $249, η οποία έχει την ονομασία DeepLens, καθώς και μία νέα πλατφόρμα με την ονομασία SageMaker, για την ανάπτυξη/ εφαρμογή μηχανικής εκμάθησης.
Επίσης λανσάρισε μία νέα υπηρεσία Τεχνητής Νοημοσύνης για transcription/ translation που στοχεύει, όπως και τα παραπάνω προϊόντα και υπηρεσίες, σε developers και σε επιχειρήσεις.

 

Η κάμερα DeepLens έρχεται με προ-εγκατεστημένα εργαλεία AI, συμπεριλαμβανομένης της αναγνώρισης αντικειμένων, εικόνων και χαρακτήρων. Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της Amazon Web Services, μπορεί και ανιχνεύει “γάτες, σκύλους, πρόσωπα, καθημερινά αντικείμενα, κινήσεις κ.ά”.

 

gallery_286955_4377_88909.jpg

 

Ένα παράδειγμα χρήσης της νέας κάμερας Τεχνητής Νοημοσύνης της Amazon Web Services είναι σε μία αποθήκη γεμάτη εμπόρευμα, με την κάμερα να είναι σε θέση να σαρώνει και να παρακολουθεί το απόθεμα.
Στο εσωτερικό της υπάρχει επεξεργαστής Intel Atom και προσφέρει δυνατότητα λήψης σε ανάλυση 1080p. Επίσης εξοπλίζεται με WiFi, με USB καθώς και με microHDMI υποδοχές.

 

gallery_286955_4377_6129.jpg

 

Link.png Site: GSMArena