Η ιστοσελίδα The Information αναφέρει πως η Amazon βρίσκεται σε φάση ανάπτυξης των δικών της chips τεχνητής νοημοσύνης. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του The Information, το hardware σχεδιάζεται για οτιδήποτε (συσκευή κ.λπ) είναι “powered by Alexa”, συμπεριλαμβανομένης φυσικά της σειράς έξυπνων ηχείων Echo και θα επιτρέψει στη ψηφιακή βοηθό της Amazon να αποκρίνεται ταχύτερα προσθέτοντας speech recognition απευθείας στις συσκευές.

Όπως είναι τα πράγματα σήμερα, κάθε φορά που ο χρήστης θέτει ένα ερώτημα ή πραγματοποιεί αναζήτηση σε κάποια συσκευή με την Amazon Alexa, διαπιστώνεται μία καθυστέρηση που οφείλεται στο γεγονός ότι η ψηφιακή βοηθός επικοινωνεί με το σύννεφο για να ερμηνεύσει το ερώτημα ή το αίτημα.

Αν και οι μελλοντικές συσκευές Echo, και όσες βασίζονται στην Alexa, θα συνεχίσουν να απευθύνονται στο σύννεφο για πολύπλοκες αναζητήσεις ή ερωτήματα, η προσθήκη του speech recognition απευθείας στη συσκευή θα επιτρέψει στην Alexa να εκτελεί απλές εργασίες, όπως να ελέγχει την ώρα, χωρίς να απευθυνθεί στο σύννεφο, και επομένως χωρίς τα αυξημένα response times και την υστέρηση που παρατηρείται.

Όπως είναι γνωστό, η Amazon εξαγόρασε τον chip designer Annapurna Labs το 2015 (με έδρα το Ισραήλ, έναντι $350 εκατομμυρίων), και σιγά, σιγά ξεκίνησε να βγάζει τους δικούς της επεξεργαστές.

Οπότε ήταν θέμα χρόνου να ξεκινήσει να σχεδιάζει και να παράγει chips για τις δικές της ανάγκες όσον αφορά σε hardware. Η εταιρεία εξάλλου ξεκίνησε να προσλαμβάνει chip engineers για το τμήμα Amazon Web Services, ενδεχομένως σηματοδοτώντας την μετάβαση των data centers της στη δική της πλατφόρμα chips.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Google και Apple έχουν σχεδιάσει τα δικά τους chips AI, με τη πρώτη να χρησιμοποιεί τα δικά της chips για να υποστηρίξει τις υπηρεσίες της Street View, Photos, Search και Translate. Η Amazon είναι απλώς το πιο πρόσφατο παράδειγμα εταιρείας που ακολουθεί αυτό το δρόμο –και με την ελπίδα ότι τα chips της θα αποδίδουν στον βαθμό που επιθυμεί η ίδια.

Engadget

The Verge